Geri Dön

Çikolata parçacıklı kurabiye tarifi

Adı bile iştah açıcı! Kahvaltıda, çay saatinde hatta yemek yaparken atıştırmalık mükemmel bir kurabiye tarifi sizlerle. Çikolata parçacıklı kurabiyeyi siz de mutlaka denemelisiniz. Evinizde kendinize ve sevdiklerinize yapabileceğiniz, tadı damağınızda kalacak çikolata parçacıklı kurabiye tarifi...

Çikolata parçacıklı kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

150 gram tereyağı
1-1,5 yemek kaşığı esmer şeker
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilin
1 tane yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
bir tutam tuz
1 su bardağı çikolata parçası (farklı çeşitlerde olabilir)

Çikolata Parçacıklı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağını ocakta kısık ateşte eritin ama kızdırmayın.

Bir kapta un, tuz ve karbonatı karıştırın.

Başka bir kapta tereyağı, esmer ve toz şekerleri kek kıvamı gibi olana kadar çırpın. En son vanilya ekleyip biraz daha çırpın.

Unlu karışımı şekerli karışıma ekleyin ve hamur haline gelene kadar çırpın.

En son istediğiniz çeşitten kırdığınız çikolata parçalarını ekleyip hamurunuzu yoğurun.

İstediğiniz boyutlardaki kurabiye hamurlarını elinizle şekillendirin ve yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsilerine koyun.

Önceden ayarladığınız 180 derecelik fırında pişirmeye başlayın. Kurabiye boyutu ne kadar büyükse pişme süresi de ona göre artacaktır.

Kurabiyelerinizi bir yarım saat sonra hafif soğuduklarında tüketebilirsiniz. Daha sonraki günlere kalsın istiyorsanız kapalı bir kapta muhafaza edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber