Geri Dön

Çikolatalı çilek tarifi

Çikolatalı çileğin püf noktası, çilekleri batırdığınız çikolatanın oda sıcaklığında olmasıdır. Çileklerin uzun saplı olması da bandırma işlemini ve yemeyi kolaylaştıracaktır.

Çikolatalı çilek tarifi
  • Ocakta
  • 3 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

350 gram çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince çilek
150 gram beyaz çikolata

Çikolatalı Çilek Nasıl Yapılır?

Çikolatayı parçalar halinde eriteceğiniz kaba koyun ve tereyağını da ekleyin. Karıştırarak eritin.

Bu arada çilekleri yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Çikolatanın yapışması için kuru olmaları gerekir.

Çilekleri saplarından tutarak oda sıcaklığına gelmiş çikolataya batırın.

Beyaz çikolatayı da aynı şekilde eritin. Çatal yardımıyla çileklerin üzerine şerit halinde bırakın.

Çikolatanın her yana bulaşmaması için yağlı fırın kağıdı kullanabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber