Geri Dön

Çikolatalı tava kurabiye tarifi

Yeni bir tatlı denemek istiyorsanız bu pratik ve değişik tava kurabiyesi tam size göre!

Çikolatalı tava kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 10 yemek kaşığı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı vanilya esansı
- 11/4 su bardağı un
- Yarım yemek kaşığı karbonat
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Bir su bardağı çikolata parçacığı
- Vanilyalı dondurma
- Döküm tava

Çikolatalı Tava Kurabiye Nasıl Yapılır?

- Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Ortalama 20 cm'lik döküm tavanın yüzeyini ve kenarlarını 2 yemek kaşığı tereyağıyla iyice yağlayın.

- Kalan 8 yemek kaşığı tereyağını ve şekerleri bir kaba dökün ve yumuşayıp pofuduk olana kadar mikserle karıştırın. Ardından yumurtayı ve vanilyayı ekleyin ve hepsini iyice karıştırın.

- Başka bir kapta unu, karbonatı ve tuzu karıştırın. Kuru karışımı, sıvı karışıma katın ve düşük ölçüde çırpın. Ardından çikolata parçacıklarını ekleyin ve karışana kadar düşük ölçüde çırpın.

- Kurabiye hamurunu, öncesinde yağlamış olduğunuz tavaya yayın ve hamur altın rengi olup kenarları çıtırlaşana kadar 20-25 dakika fırında pişirin.

- Fırından çıkardığınız kurabiyeyi ılık bir şekilde üzerinde vanilyalı dondurmayla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber