Geri Dön

Çikolatalı ve sade dondurma tarifi

Evde birkaç malzemeyle yapabileceğiniz bu doğal dondurmaların sizi sıcak yaz günlerinde serinletmesi garanti...

Çikolatalı ve sade dondurma tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gr süt
Yarım su bardağı krema
200 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı sahlep
Çikolatalı dondurma için 2 yemek kaşığı kakao

Çikolatalı ve Sade Dondurma Nasıl Yapılır?

Sade dondurma yapılışı

Tüm malzemeleri bir tencerenin içinde karıştırın. 10 dakika malzemeleri tencerede bekletin, daha sonra ocağa alın. 10 dakika boyunca orta ateşte sürekli karıştırın, 10 dakika sonra sütün kıvamı koyulaşmaya başlayacak. Kıvamı koyulaşınca 5 dakika ocakta bekletin ki biraz soğuyup kıvamı daha da otursun.

Dondurmayı varsa çelik bir kaba koyun, yoksa herhangi bir kaba koyabilirsiniz. Dondurmayı buzdolabına koyduktan sonra her yarım saatte bir karıştırmalısınız, böylece dondurma buzlanmayacaktır. Yaklaşık 4-5 saat sonra, iyice sertleştiğinden emin olduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Çikolatalı dondurma tarifi

Çikolatalı dondurma için tencereye yine 500 gr süt, yarım su bardağı krema, 200 gr toz şeker ve 1 tatlı kaşığı sahlep koyun, 10 dakika beklettikten sonra üstüne 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin. Daha sonra kakaonun çiğ tadının kaybolması için 10 dakika ocakta pişirin. 10 dakikanın ardından tencereyi ocaktan alın ve daha güzel bir tat katması için içine birkaç parça çikolata ekleyip karıştırın.

Ardından sade dondurmada uyguladığınız adımları uygulayın. Çikolatalı dondurmanız hazır olduktan sonra çikolata rendesi veya çikolata sosuyla servise sunabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber