Uykudan Önce Yüz Temizliği Neden Önemli?

16 Ekim 2018

Yüz temizliği mi?

Yok artık.

Tam yatağa yatacakken 3 dakikayı nereden bulacağız ama di mi? (!)

Evet, düşününce durum tam da böyle.

Yatmadan önce şu makyajı, kiri, tozu bir temizleyin.

Yoksa buruş buruş olacaksınız.

İkna olmadınız mı?

Uykudan önce yüz temizliği neden mi gerekli?

Yazının Devamı

Renkli Güneş Kremi Önerileri

31 Ağustos 2018

Benim gibi Vitiligo sorununuz varsa, cilt lekelerinden muzdaripseniz veya güneş kremini ayrı fondöteni ayrı uygulamak istemiyorsanız renkli güneş kremlerini tercih edebilirsiniz. Renkli güneş kremi arayanlar için araştırdım.

Estee Lauder Bronze Goddess

SPF 30 korumasına sahip Estee Lauder Bronze Goddess yüz için üretilmiş bir renkli güneş kremi. Hem koruyor hem de bronzlaştırıyor olması tercih sebebi.

Estee Lauder Bronze Goddess fiyatı : 50 ml 139 TL

Vichy Güneş Koruyucu Renkli Kremi - Capital Soleil Spf 50

Vichy fondötenli güneş kremi seçenekleri arasında en çok tercih edilen markalardandır. Vichy Güneş Koruyucu Renkli Kremi güneş yanıklarına karşı korurken güneşe bağlı yaşlanmayı da önlüyor. Renkli güneş kremi arayanlar için makul fiyatlı ürünlerden.

Vichy Güneş Koruyucu Renkli Kremi - Capital Soleil Spf 50 50 ml fiyatı: 69 TL

Arnavut Kremi Nedir? Ne İşe Yarar?

Yazının Devamı

En İyi 5 Yüz Bakım Yağı

9 Temmuz 2018

Cilt bakım yağları arasından en beğenilen, kullanıcı yorumlarına göre en yüksek not alan ve etkili olduğu söylenen en iyi 5 cilt bakım yağını araştırdım. Sıralamayı en iyi puan alandan kötüye doğru yapmadım şimdiden söyleyeyim. Bu listeden cildinizin tonuna hangisi daha uygunsa mutlaka deneyin. Ve tabii ki bütçenize de

The Body Shop Oil of Life

Yoğun nemlendirici etkili. %99 doğal yağ içeriyor. İçerisinde çörek otu, kamelya yağı ve kuşburnu yağı mevcut. Kırışıklıkları azalttığı söyleniyor. Ben denemedim ancak kullanıcı yorumları genelde memnun kalındığı yönünde.

The Body Shop Oil of Life Fiyatı: 139 TL civarı

Nuxe Huile Prodigieuse

Nuxe Huile Prodigieuse benim de kullandığım ve memnun kaldığım bir cilt bakım yağı. Yüzüme rahatlıkla sürüyorum ve muazzam bir kokusu var. Hatta kokusu öyle güzel ki parfümü olsa sıkarım diyebileceğim bir koku bu. Kuru ciltler için çok ektili. Kuru yağ olarak bilindiği için yağlı his bırakmıyor. İçinde macadamia fındığı yağı, fındık yağı, hodan yağı, tatlı badem yağı, kamelya yağı ve sarı kantaron yağı mevcut.

Nuxe Huile Prodigieuse Fiyatı: 135 TL civarı

Nuxe Kuru Yağ Huile Prodigieuse Yorumları

Yazının Devamı

Vitiligo Hastalığının Kelime Anlamı ve Tarihçesi

29 Mayıs 2018

Vitiligo'nun Kuran-ı Kerim'de geçtiğini biliyor muydunuz?

#VitiligoileGüzeliz yazı dizimin ikinci yazısında Vitiligo ile ilgili erişebildiğim birkaç tarihi bilgiyi paylaşmak istiyorum. Öncelikle Vitiligo nedir? gibi temel bir soru ile başlamalıyım diye düşünüyorum. Vitiligo kelimesinin anlamını ve tarihçesini de erişebildiğim kaynaklar doğrultusunda aktarmak istiyorum.

Bizim aşina olduğumuz bu cilt hastalığı binlerce yıldır Kuran-ı Kerim dahil olmak üzere en eski metinlerde yer alan bir cilt rahatsızlığı. Vitiligo, kozmetik bir sorundan çok daha fazlası ve maalesef günümüzde hala yeterince bilinmiyor.

Vitiligo İle Nasıl Barıştım?

Vitiligo nedir?

Vitiligo, halk arasında ala, baras, ebreş ve beyaz leke olarak da bilinen bir cilt hastalığıdır.

Vitiligo, ciltte değişik büyüklüklerde ve sayıda, sınırlı, süt beyazı veya tebeşir beyazı denilebilecek renkte oluşan yama benzeri beyaz lekeler olarak da bilinir. Vitiligo yerine lökoderm ismi de kullanılmaktadır.

Vitiligo kelimesinin anlamı

Yazının Devamı

Vitiligo Hastaları İçin Yaz Önerileri

21 Mayıs 2018

Kendimi bildim bileli vitiligo hastasıyım. Vitiligoyu bilmeyenler için önce kısaca açıklayayım.

Vitiligo nedir?

Vitiligo ciltte beyazlama hastalığı olarak bilinen, beyaz yamalar şeklinde kendini gösteren ve otoimmun bir hastalık olduğu için aslında sebebi pek de belli olmayan bir cilt rahatsızlığı. Vitiligonun genelde stres kaynaklı yaşandığı söylenir lakin temelde bağışıklık sisteminiz cilde rengini veren pigmentlere savaş açtığından cildinizde beyaz yamalar halinde kendini gösteren bir hastalıktır.

Vitiligo tedavileri arasında immunoterapiden ışın tedavisine pek çok yöntem sayılabilir ancak bana sorarsanız yapabileceğiniz temelde birkaç şey var. Güneşten korunmak, SPF koruyucusuz ürün kullanmamak.

Avene renkli güneş koruyucu krem yorumları

Vitiligo hastaları için yaz mevsimi kabus gibidir

Vitiligo hastası biri olaran yaz mevsimi her zaman kabusum oldu diyebilirim. Çocukluğumdan beri büyük kenarlı şapkam olmadan güneşe çıkamadım. Tabii ki vitiligodan kötü daha binlerce hastalık var ama insan ne yaşarsa kendisine en kötüsü o geliyor. Vitligonuz varsa rahatlıkla güneşlenemezsiniz. 11.00-15.00 saatleri arasında güneşe çıkamazsınız. Düzenli dermatologa gitmeniz gerekir. En az 50 koruma

Yazının Devamı

Gözenek Sıkılaştırıcı Yumurta Sarısı Maskesi

15 Mayıs 2018

Gözenek sıkılaştırıcı yumurta sarısı maskesi aynı zamanda ciltteki fazla yağı alır ve ince kırışıklıkları da azaltır.

Gözenek sıkılaştırıcı yumurta sarısı maskesi 4-5 hafta boyunca düzenli uygulandığında etkisini iyice gösteren bir maske. Yumurta sarısı bal maskesi de yaparsanız cildinize yumuşaklık da katmış olursunuz. Yumurta sarısı maskesine E vitamini ve zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.

Gözenek sıkılaştırıcı yumurta sarısı maskesi cildi sıkılaştırırken sivilce veya güneşten hasar gören cildi de yatıştırır.

Wet n wild Color Icon far paleti yorumları

Yumurta sarısı maskesi nasıl yapılır?

Bu maske için 1 kasede 1 yumurtanın sarısı, çeyrek avokado ve 1 yemek kaşığı balı karıştırın.

Yumurta sarısı maskesi için avokado yoksa muz da kullanabilirsiniz. Bu karışımı hem yüzünüze hem de boynunuza eşit miktarda uygulayın. Yumurta sarısı maskesini iyice dağıttıktan sonra 15-20 dakika bekleyin ve durulayın.

Yumurta sarısı maskesi kurudukça sıkılaşır ve cildinizde bunu hissedersiniz. Maskeyi temizlerken sıcak su kullanmayın. Yoksa yumurta pişebilir :)

Yazının Devamı

Yılın En Güzel Festivali (mi) BeautyFest?!

8 Mayıs 2018

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen BeautyFest 3 gün sürdü. Pek çok markanın standının yer aldığı ve workshopların düzenlendiği etkinlikte influencerlar, bloggerlar, Youtuberlar ve ünlülerle yapılan söyleşiler de vardı. Güzellik temalı bir etkinlik kesinlikle en güzel iletişim kanallarından biri ancak kaçınız BeautyFest etkinliğinden haberdardınız?

Cuma günü katılma fırsatı bulduğum BeautyFest ile ilgili ufak bir hayal kırıklığı yaşadığımı itiraf etmeliyim. Güzellik konusunun bu kadar revaçta olduğu dijital dünyada BeautyFest ile ilgili iletişimin yeterince yürütülemediği kanısındayım.

Normalde bu tür etkinlikler için duyurular çok öncesinden başlarken basın davetleri son 1 haftada geldi örneğin. Güzellik gibi müthiş bir kanal ve konu bulunmuşken böyle güzel bir konu nasıl daha az duyurulurdu bilemiyorum.

Bir başka nokta ise katılımcıların azlığıydı. Maalesef haftasonu gidip göremedim ancak gençlere hitap etmek için elinden geleni yapan, genç kitlelere erişmek uğruna Influencerlara para akıtan markaların bazıları bu etkinlikte yer almıyordu.

Söyleşilere baktığınızda pek çok genç fenomeni görmek mümkünken, markaların hedef kitlelerinin de bu fenomenlere tabiri caizse "hasta" olduğu

Yazının Devamı

Fondötenin Pütür Pütür Olması Nasıl Önlenir?

2 Mayıs 2018

Fondötenin pütür pütür olması sık yaşanan makyaj sorunlarından biridir. Hepimiz istiyoruz ki cildimize fondöten sürünce pürüzsüz dursun, pul pul dökülmesin veya pütür pütür olmasın. Peki fondötenin pütür pütür olması nasıl önlenir?

Fondöten sürünce yüzüm pul pul oluyor. Neden?

Nemlendirici sürmediğinizden diyeceğim güleceksiniz ama cevap bu kadar basit. Fondöten sürünce yüzüm pul pul oluyor diyenlerin yaptığı en büyük hatalardan biri cildiniz nemlendirmemek. Fondöten ciltteki kusurları kapatmak için uygulanan bir makyaj malzemesi. Cildiniz yeterince temiz ve nemli değilse fondöten pütür pütür olur. Temiz olmayan bir duvara boya sürdüğünüzde duvarın boyayı kusması gibi cildiniz de fondöteni kusar.

Ürün inceleme : Maybelline Super Stay Fondöten Yorumları

Fondötenin pütür pütür olması nasıl önlenir?

Ünlü makyözlere göre fondötenin doğal durması için 2 adım şart:

1. Cildinizi yüz temizleme jeli ile güzelce yıkayın ve kurulayın. Havluyla kurularken fazla sert davranmayın ki tahriş olmasın.

2. Cildinizi kuruduktan sonra özellikle su bazlı yağsız bir nemlendiriciyi cildinize sürün ve 10-15 dakika bekleyin. Cildiniz nemlendiriciyi emmeli ve fondöten için hazır hale gelmeli.

Yazının Devamı