Genel Sağlık Cildinizdeki lekeler hastalık belirtisi olabilir!

Cildinizdeki lekeler hastalık belirtisi olabilir!

19.12.2017 - 09:12 | Son Güncellenme:

Cildinizde oluşan bazı renk farklılıklarına güneş lekesi ya da fondöten lekesi deyip geçiştirmemeniz gerekmektedir. Bunun nedeni ise bu renk farklılıkları vücudunuzda oluşan bir değişimin habercisi olabilir.

Cildinizdeki lekeler hastalık belirtisi olabilir

Hem kadınlar hem de erkeklerde görülen ciltteki renk değişimleri uyarıcı olabilmektedir. Bu renkleri hafife almayıp hemen doktora gitmenizde fayda var. Böylelikle herhangi bir rahatsızlığınız varsa erken teşhis en önemli noktalardan biri olacaktır.

Beyaz lekeler

Cildinizde beyaz lekeler oluştuysa öncelikle vücut mantarı ve vitiligo olarak adlandırılan rahatsızlıklardan birini yaşıyor olabilirsiniz.Vücut mantarının bir belirtisi daha mevcuttur ve beyaz yerleri kaşıdığınızda kepekleniyorsa kesinlik bir doktora başvurmalısınız. Vitiligo da ise deriye rengini veren hücreler yok olmaktadır. Bunu kendiniz teşhis edemeyeceğiniz için cilt uzmanına danışmalısınız.

Sarı lekeler

Cildinizdeki lekeler hastalık belirtisi olabilir

Haberin Devamı

Ciltte sarı lekeler mevcutsa halk dilinde de bilindiği gibi sarılık olmuş olabilirsiniz. Safra akışı bazı nedenlerden dolayı engellendiğinde ya da karaciğerinizin zarar gördüğü zamanlarda oluşabilecek hastalıklardan bir tanesidir.

Pembe ve kırmızı lekeler

Cildinizde gördüğünüz pembe ve kırmızı lekelerin belirtisi olan hastalıklar; kurdeşen, vücut mantarı, gül hastalığı ve sedef hastalığı olarak bilinmektedir. Kurdeşen hastalığı belirtilerinde Cildinizde gördüğünüz pembe ve kırmızı lekelerin belirtisi olan hastalıklar; kurdeşen, vücut mantarı, gül hastalığı ve sedef hastalığı olarak bilinmektedir. Kurdeşen hastalığı belirtilerinde bu lekeler bir kaybolup bir yerine geliyorsa ve kaşıntıyla birlikte kabarıyorsa kendi teşhisinizi koyabilirsiniz. Diğer hastalıklar için doktora gitmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Mavi ve mor lekeler

Cildinizdeki lekeler hastalık belirtisi olabilir

En riskli leke renkleri olarak bilinen mavi ve mor lekelerdir. Kalp hastalıklarının habercisi olabilirler. Özellikle kalp yetmezliği sonucu ortaya çıkan bu lekelere dikkat etmenizde fayda vardır. KOAH günümüzde bilindik bir hastalıktır ve bu nedenle evrelerine göre farklılıklar göstermektedir. KOAH hastasıysanız dudağınızda ve dudak çevrenizde morluklar oluşabilmektedir. Travma ise darbe sonucu oluşan morluklara denmektedir. Darbe alındığı anda deri altın cilt kanaması oluşmaktadır ve genellikle mor renkte gözükmektedir.Bu mor ve mavi lekelerle karşı karşıyaysanız ve ateş, halsizlik, karın ağrısı, eklem ağrısı gibi şikayetleriniz de varsa vaskülit hastalığına yakalanmış olabilirsiniz. Son olarak da bu lekeler bazı kanser türlerinin de belirtisi olmaktadır. Bu nedenle mutlaka uzman bir doktora başvurup kendinizi kontrol ettirmenizde fayda vardır.

Kahverengi lekeler

Kahverengi lekelerle birlikte cildinizde kuruluk, pullanma ve şiddetli kaşınma varsa böbrek yetmezliği teşhisi konulabilir. Bu yüzden tüm bu lekeleri fark ettiğiniz anda size en yakın hastaneye gitmeniz gerekmektedir.

Yazarlar