Cilt Bakımı Cildinizi canlandıracak 6 doğal besin

Cildinizi canlandıracak 6 doğal besin

23.03.2018 - 14:42 | Son Güncellenme:

Her zaman genç kalmayı, canlı ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmayı birçok insan ister. Cilt güzelliği için sağlıklı beslenme oldukça önemlidir. Güzel bir cilt için çareyi pahalı cilt ürünlerinde aramak yerine cildinizi meyve, sebze gibi doğal besinler yardımıyla da canlandırabilirsiniz.

Cildinizi canlandıracak 6 doğal besin

Daha ekonomik ve daha kolay ulaşılabilir oluşuyla pahalı cilt ürünleri almak yerine tercih edilen doğal besinler, cilt sağlığınız için oldukça yararlıdır. Doğal besinler tüketerek cilt problemlerinizi azaltabilir, cildinizin canlı ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda cildinizdeki akneleri azaltıp, zamanla oluşacak olan kırışıklıkları da önleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeşil çay

Birçok hastalığa yardımcı olmasıyla bilinen yeşil çay, cilt sağlığı için de oldukça önemlidir. Yeşil çay cilt üzerinde kullanıldığında güneş nedeniyle oluşan yanıkların yok olmasına yardımcı olur. Cildi UV ışınlarına karşı korur. Doğal bir antioksidandır. Yaşlanmaya bağlı olarak oluşan kırışıklık ve sarkmaları yavaşlatır. Sedef, kepek, sivilce gibi sık karşılaşılan problemlerin oluşmasını engeller.

Ispanak

Ispanak vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir besindir. İçeriğindeki A, C, E ve K vitaminleri sayesinde cilt sağlığı için önemlidir. Ispanak cildinizi besler, parlak ve pürüzsüz bir görünüme ulaşmanızı sağlar. Akne ve kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur; cildin canlılığını korur.

Haberin Devamı

Kereviz

Kereviz içersindeki A ve K vitaminleri sayesinde birçok cilt problemine iyi gelmektedir. Zengin içeriği sayesinde cildi besler ve cildin parlaklığını korur. Cildin nemli kalmasını ve kurumamasını sağlar. Sivilce ve akne oluşumunu engeller. Cildin yıpranmasını engellerken kırışıklıkların oluşumunu da yavaşlatır.

Havuç

Havuç, içerisinde bol miktarda potasyum bulunduran bir besindir. Cilt kuruluğunu önleyerek cildin sürekli nemli kalmasını sağlar. Cilt dokularının onarılmasına ve yenilenmesine yardımcı olur. Cildi zararlı güneş ışınlarından korur. İçerisindeki kollajen sayesinde cildin yaşlanmasını ve kırışıklıkların oluşumunu yavaşlatır. Ciltte oluşan lekelerin azalmasına yardımcı olur. Cildin parlaklığını kazanmasına katkıda bulunur ve sivilce oluşumunu engeller.

Somon

Somon cilt sağlığı için birçok faydası bulunan bir deniz ürünüdür. Cildin ihtiyaç duyduğu nem dengesini sağlar; kuru ve yıpranmış ciltlerin tedavisine yardımcı olur. Ciltte zamanla oluşacak olan kırışıklıkların, sarkmaların ve çizgilerin oluşumunu engeller. Cildin yenilenmesini sağlar.

Domates

Domates, içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde cildin ihtiyaç duyduğu maddeleri karşılayan bir besindir. Cilde parlaklık kazandırır. Pürüzsüz bir cildin oluşmasına yardımcı olur. Sivilceleri kurutarak yok olmasını sağlar. Cildi sıkılaştırma etkisine sahiptir, gözeneklerin kaybolmasına yardım eder.

Yazarlar