Cilt Bakımı Cildinizi güzelleştirecek maske tarifleri

Cildinizi güzelleştirecek maske tarifleri

13.12.2017 - 18:04 | Son Güncellenme:

Güzel ve kusursuz bir cilt ister misiniz diye sorsak kuşkusuzdur ki herkes evet der. Güzellik merkezine gidecek zaman bulamıyorsanız sizin için evde hazırlayabileceğiniz çok az malzemeli cildinizi güzelleştirecek maske tariflerine bakmalısınız

Cildinizi güzelleştirecek maske tarifleri

Cildi güzelleştirmek için elbette birçok yöntem var ancak evde hazırlayabileceğiniz, az malzemeli güzellik hilelerini öğrenmeye ne dersiniz. Sizinle paylaşacağımız maske tariflerine gelin birlikte göz atalım.

Cildinizi güzelleştirecek maske tarifleri

Cildi parlatan portakal maskesi tarifi

Hazır kış aylarındayken portakaldan yararlanmaya ne dersiniz? Size vereceğimiz ev yapımı portakal maskesi tarifi ile güzel ve kusursuz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Portakal, anti-oksidan açısından oldukça zengin bir meyvedir. Cildinizi yaşlanma belirtilerine karşı korur. Ayrıca, cildinize güzel bir canlılık ve parlaklık katar.

Malzemeler

  • 4 çorba kaşığı portakal suyu
  • 2 çorba kaşığı jelatin tozu

Yapılışı

Küçük bir tencereye portakal suyu ve jelatin tozunu ekleyin ve jelatin tozu eriyene kadar kısık ateşte karıştırın. Karışım eriyince soğumaya bırakın. Maskeniz kullanıma hazır, haftada bir yapabilirsiniz.

Cildinizi güzelleştirecek maske tarifleri

Siyah nokta temizleyici yumurta maskesi tarifi

Yumurtanın beyazı yapışkan bir özelliğe sahip olduğundan soyma maskesi için mükemmel bir seçenektir. Siyah noktalardan kurtaracak bir maske tarifi…

Yumurta beyazı cildi sıkılaştırmaya, gözenekleri küçültmeye ve siyah noktaları temizlemeye oldukça faydalıdır. Yumurta maskesi tarifi ile cildiniz ölü hücrelerden arınacak ve kirlerden temizlenerek cildiniz gençleşecek.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 adet peçete

Yapılışı

Yumurtanın beyazını iyice çırpın ve yüzünüze sürün üzerine küçük parçalar halinde peçede yerleştirin. Peçetelerin üzerine tekrar yumurta akını sürün ve kurumasını bekleyin. Maskeniz kuruduğunda hafifçe soyun ve cildinizi ılık suyla yıkayın. Haftada bir ya da iki kere uygulayabilirsiniz.

Cildinizi güzelleştirecek maske tarifleri

Gözenekli ciltler için aktif kömür maskesi tarifi

Aktif kömür, cildin içindeki kir, sebum ve toksinleri ciltten arındırarak gözeneklerin küçülmesine yardımcı olur. Gözenekli ciltler için aktif kömür maske tarifi…

Aktif kömür maskesi yapışkan niteliğinde olduğu için içerisine jelatin eklemenize gerek duymayacağınız bir tariftir. Bu tarif ile cildiniz parlaklığını geri kazanacak, sorunlu bölgelerinizin düzelmesine yardımcı olacak ve gözeneklerinizi küçülterek siyah noktalardan temizleyecek.

Malzemeler

  • Aktif kömür tozu
  • Su

Yapılışı

1 çay kaşığı aktif kömür tozunu bir çorba kaşığı su ile karıştırın ve cildinize sürün. Maske kuruduktan sonra soyun ve yıkayın. haftada 2 kere yapabilirsiniz.

Yazarlar