Kars Çıldır Gölü'nde "Su Sporları Şenlikleri"

Çıldır Gölü'nde "Su Sporları Şenlikleri"

01.07.2017 - 23:39 | Son Güncellenme:

Gölde ilk defa kano ve yelken yarışları yapıldı

Çıldır Gölünde Su Sporları Şenlikleri

KARS (AA) - Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ile Su Sporları Şenlikleri kapsamında Kars-Ardahan sınırındaki Çıldır Gölü'nde ilk defa yelken ve kano yarışmaları düzenlendi.

Haberin Devamı

Çıldır Gölü'nde sabah başlayan optimist ve laser yarışmalarına Akçaaba Yelken İhtisas Kulübü, Fethiye Belediyespor, Poyraz Gençlik Spor Kulübü, Sinop Yelken Kulubü ile Van Yelken İhtisas Kulübü'nden sporcular kıyasıya mücadele verdi.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Merkez Hakem Kurulu Başkanı Hakan Kütük, gazetecilere yaptığı açıklamada, optimist ve laser sınıfı yelken yarışlarının iki gün devam edeceğini söyledi.

Gölde rüzgarın iyi olduğunu aktaran Kütük, şöyle devam etti:

"40'a yakın sporcumuz buraya geldi. Türkiye'nin hem güneyinde hem de kuzeyinden sporcular katılıyor. Fethiye'den de, Trabzon'dan da gelen sporcumuz var. Çıldır Gölü yelken yarışlarına ilk defa sahne olacak. İnşallah yelken sporunu iç sularımızda geliştirerek çevredeki gençlerin de bu spora ilgisini sağlamak istiyoruz. Bunun için buradayız."

Haberin Devamı

Kano sporcusu Hilal Dübüş de Çıldır Gölü'nde ilk defa kano sporu yapacaklarını ifade ederek, "Daha önce bu kadar yüksek bir rakıma çıkmamıştım. Burayı hep televizyonlardan buzlu olarak görüyordum. Şu anda kendimi farklı bir atmosferin içerisinde buldum." diye konuştu.

Yelken yarışları sonuçları:

- Laser 4.5

1. Berkant Güneş

2. Vatan Zengin

3. Deniz Balçık

- Optimist

1. Burak Dağdelen

2. Metehan Mısır

3. Emre Fil

- Optimist Junior

1. Hasan Günaydın

2. Efe Yanık

3. Firuze Özmen