Geri Dön

Çilekli tart tarifi

Bahar ve yaz mevsimine yakışacak çilekli tart yapmaya ne dersiniz? Çok hafif olan ve meyveli olan bu tartı yapmak oldukça basit. Acil gelen misafirlere hızlıca hazırlayabileceğiniz çilekli tart tarifi, vazgeçemeyeceğiniz bir tatlı tarifi olacaktır. Özellikle sıcak havalara çok yakışan ve hafif bir tatlı olan çilekli tart, mükemmel bir lezzete sahiptir. Çilek yerine üzerine başka meyvelerde ekleyebilirsiniz. Dilerseniz çilek sosu da yapabilirsiniz. Peki, çilekli tart nasıl yapılır? İşte çilekli tart tarifi!

Çilekli tart tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2 yumurta
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
-Kabartma tozu, vanilya
-Un

Muhallebisi için;
-2 su bardağı süt
-1 yumurta sarısı
-3 çorba kaşığı şeker
-2,5 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 vanilya

Üzeri için;
-Çilek ya da çilek sosu

Çilekli Tart Nasıl Yapılır?

-İlk olarak kekini yapmaya başlayın. Önce sıvıları mikser yardımıyla çırpın ve kabartma tozu ile unu da ekleyip çok az karıştırın.

-Hamurunuzu tart kalıbınıza dökün (Tart kalıbı yoksa orta boy borcamda da olur)

-Muhallebi için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler pişirilir. Koyulaştıktan sonra ocak kapatılır.

-Tereyağı ve vanilya da eklenip karıştırılır.

-Ilımış olan kek tart kalıbından çıkarılıp ters çevrilir. Muhallebi üstüne dökülür, kaşık yardımıyla düzeltilir.

-Soğuduktan sonra üzerini çilekle ya da çilek sosuyla süsleyebilirsiniz

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber