Gündem Eşinin ailesi Çilem Doğan'ın tahliyesine itiraz etti

Eşinin ailesi Çilem Doğan'ın tahliyesine itiraz etti

22.06.2016 - 11:56 | Son Güncellenme:

Kendisini dövdüğü ve fuhuşa zorladığı iddiasıyla öldürdüğü eşi Hasan Karabulut’un ailesi, mahkemeye başvurarak Çilem Doğan'ın tahliyesine itiraz etti.

Eşinin ailesi Çilem Doğanın tahliyesine itiraz etti

Adana'da kendisini fuhuşa zorladığı için 33 yaşındaki eşi Hasan Karabulut’u öldürüp 15 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 50 bin Lira kefaletle serbest bırakılan Çilem Doğan’ın tahliyesini itiraz geldi. Hasan Karabulut'un ailesi mahkemeye başvurup tekrar tutuklanmasını istedi.

Haberin Devamı

15 YIL HAPSE MAHKUM OLMUŞTU

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Çilem Doğan, 8 Haziran'daki duruşmada, "eşini kasten öldürmek" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmiş, ardından da eylemini öldürdüğü eşinden kaynaklanan haksız tahrik altında gerçekleştirdiği için cezası 18 yıla, duruşmadaki iyi hali nedeniyle de 15 yıla düşürülmüştü. Oy çokluğuyla verilen bu karara mahkeme başkanı Ogün Maden, muhalif olup Karabulut'un daha önce eşinden gördüğü şiddet olayları nedeniyle eylemini TCK’nın 27/2’nci maddesine göre "meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan" gerçekleştirdiğini belirtip ceza verilmemesini istemişti.

Çilem Doğan'ın avukatı İsa Ayanoğlu, tutukluluğa itiraz etmişti. Ayanoğlu, itiraz dilekçesinde, Yargıtay incelemesi bitinceye kadar Karabulut’un tutukluluğunun kaldırılmasını isteyip, "Müvekkilimin bakıma muhtaç 2,5 yaşında bir kızı vardır. Yargıtay aşaması uzun süreceğinden müvekkilimin ve kızının mağdur olmaması için mahkemece belirlenecek nakdi kefaletle tahliye edilmesini talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Mahkeme heyeti, Ayanoğlu’nun bu talebini yerinde görüp 50 bin lira nakdi kefaletle Mersin’in Tarsus ilçesindeki Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Doğan’ın tahliyesine karar verdi. Doğan'ın babası Yusuf ve annesi Emine Doğan, kızlarını cezaevinden çıkartmak için 50 bin lira kefalet parasını yatırdı. Doğan cezaevinden önceki gün tahliye oldu.