Gündem Çin’de Zika alarmı

Çin’de Zika alarmı

11.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerika kıtasında etkisi günden güne artan Zika virüsü, Çin’e sıçradı. Jiangxi eyaletinin Ganzhou kentinde yaşayan ve Venezuela seyahatinden dönen 34 yaşında bir erkekte virüse rastlandı

Çin’de Zika alarmı

Amerika kıtasını etkisi altına alan Zika virüsü için, uzmanlar başta Çin olmak üzere Asya kıtasına uyarılarda bulunuyordu. Sonunda korkulan oldu ve Çin’de yurtdışı seyahatinden dönen bir kişide sivrisinek yoluyla bulaşan Zika virüsüne rastlandı.

Haberin Devamı

Çin’in resmi haber ajansı Şinhua, Jiangxi eyaletinin Ganzhou kentinde 34 yaşında bir erkekte Zika virüsü tespit edildiğini duyurdu. Zika virüsü görülen kişinin, Venezuela seyahatinden döndüğü belirtilirken, 5 Şubat’taki seyahati sırasında baş ağrısı, ateş ve baş dönmesi belirtilerinin görüldüğü ifade edildi. Zika virüsü rastalanan hasta, Ganzhou kentinde bir hastanede karantina altına alındı ve tedavisine başlandı. Hastanın vücut sıcaklığının normale dönmeye başladığı aktarıldı. Uzmanlar, virüsün ‘soğuk hava koşulları’ nedeniyle Çin’de yayılma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu vurguladı.

Finlandiya’da iki kişi

Avrupa kıtasında etkisini göstermeye başlayan Zika virüsüne Finlandiya’da da rastlandı. Finlandiya Ulusal Sağlık Enstitüsü, ülkede yaz aylarından bu yana iki kişide Zika virüsü tespit ettiklerini açıkladı. Vakalardan birinin Maldivler’den döndüğü ve hastalığa burada yakalandığı belirtilirken, diğer kişinin ise Brezilya seyahati yaptığı açıklandı. ‘Aedes’ türü sivrisineklerden yayılan Zika virüsü hamile kadınlara bulaşması durumunda bebeklerin kafalarında küçülmeye, ilerleyen yaşlarda da beyin hasarlarına neden oluyor.