Teknoloji Çin’in Google’ından Akıllı Bisiklet

Çin’in Google’ından Akıllı Bisiklet

02.12.2014 - 15:56 | Son Güncellenme:

Özellikle son birkaç senedir dünya çapında yeni bir akım başladı.

Çin’in Google’ından Akıllı Bisiklet

Markalar, tanındıkları ürün ve hizmet skalasının dışına çıkarak yeni ürünler üretmeye başladı. Çin’in Google’ı olarak bilinen Baidu ‘da bu kervana geç olmadan katılmayı başardı.

Haberin Devamı


Geçtiğimiz haftalarda buna benzer gelişmelerin Amazon ve Leitz markalarındaki yansımalarını sizlerle paylaşmıştık. Çin’in google’ı olarak nam salmış olan Baidu da Amazon ve Leitz gibi markaların yöntemine ayak uydurarak akıllı bisiklet üretti.


Google’ın akıllı ve giyilebilir teknolojiler konusundaki atağından feyz alan Baidu , kendi ülkesi dışında herkes tarafından tanınmasa da ürettikleri akıllı bisikletle dünya çapında konuşulmayı hak ediyor. Hizmet verdiği bölge nüfusuyla da bağlantılı olarak milyara yakın kullanıcıya sahip olan Baidu , yerel bazda küresel markalarla mücadelesini sürdürüyor.


Baidu’nun bu atağının altında aslında 2 sebep yatıyor. İlk sebep Çin’de uygulanan ticaret kanunları ve Baidu’nun arama motoru konusunda bölgesinde tekeli elinde bulundurması. İkinci sebep ise Çin’de yaşayan vatandaşların alışkanlıkları.

Haberin Devamı


Bilindiği üzere Çin’de yaşayan kişilerin büyük bir çoğunluğu ulaşımlarını bisikletle gerçekleştiriyor. Bu noktada alışıla gelmiş bisikletleri bir kenara bıraktırmak isteyen Baidu, sağlık uygulamaları ile hem sağlıklarını kontrol edebilecekleri hem son teknoloji görünümlü ve yetenekli hem de giderek artan obezite sorununa dikkat çeken bir bisikleti yollara çıkarmaya hazırlanıyor.


Baidu ‘nun modern çağın akıllı bisikleti olarak nitelendirdiği bu bisiklet önümüzdeki birkaç ay içerisinde kullanıcıları buluşacak ancak şimdiden bisiklet kullanılırken telefonunuzu ve tabletinizi şarj edebilmesi, üzerinde navigasyon bulunması gibi özellikleri ile ilgi odağı olmuş durumda.