Cadde ‘Cin olmayınca etkilenmiyoruz’

‘Cin olmayınca etkilenmiyoruz’

02.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Vizyonda olan ‘Üç Harfliler: Beddua’ filminde oynayan Gizem Takma ve Şerife Ünsal, “Türk milleti olarak inli-cinli film olmadığı sürece pek etkilenmiyoruz” dedi.

‘Cin olmayınca etkilenmiyoruz’

Haziran ayında 82 bin 709 gişesiyle, ‘En İyi Açılış Filmi’ olan ‘Üç Harfliler: Beddua’da Gizem Takma ve Şerife Ünsal, başrolü paylaşıyor. Korku filmi için Takma, “Adrenalin salgılandığı için mi bilmem ama korku filmi izlerken yaşadığım hissi seviyorum” derken Ünsal ise, “İzleyemiyorum. Etkisi altında kalıyorum bu tür filmlerin” açıklamasını yaptı. İkiliyle, projeyi ve korku filmlerini konuştuk.

Haberin Devamı

- Nasıl karakterler canlandırıyorsunuz?

Gizem Takma: Ayla, tam zıttım... İyimser ve saf bir karakter. Kendi düşüncelerine güvenmek yerine, başkalarının mantığıyla yol aldığı için hatalar yapıyor.

Şerife Ünsal: Eda karakteri, arkadaş canlısı, vicdanlı, duyarlı ve haksızlığa gelemeyen biri. Bu haksızlık hayvanlara yapılıyorsa, kayıtsız kalması imkansız. Tüm sevgisini ve zamanını onlara veriyor. Ayrıca veteriner olmak istiyor.

‘Cin olmayınca etkilenmiyoruz’

- Korku filmleri için neler düşünüyorsunuz?

G.T: Türk milleti olarak inli-cinli film olmadığı sürece pek etkilenmiyoruz. Hayaletler bizi çok sarsmıyor. Ne zamanki işin içine cin giriyor, o zaman her şey değişiyor. Mesela birçok yabancı korku filmini tek başınıza izlerken, evde rahatlıkla çayınızı yudumlayabilirsiniz. Türk filmi izlediğinizde ise işler değişir. Bırakın filmi tek izlemeyi, bittikten sonra çayı tazelemek için salondan mutfağa gidemezsiniz!

Haberin Devamı

Ş.Ü.: Ambiyansı, kostümü, makyajı, mekanı ve tabii ki oyuncusuyla insan üzerinde adrenalin, keyif, heyecan, negatif duygular uyandıran filmler.

- Korku filmi izlemeyi sever misiniz?

G.T.: Korku filmi izlerken yaşadığım hissi seviyorum. Gerçekten o anda kalmamı sağlıyor desem de korkuyorum.

Ş.Ü.: İzleyemiyorum. Etkisi altında kalıyorum bu tür filmlerin. Tür korku filmlerinde varlığına inandığımız ya da bize anlatılan varlıkların ve olayların gözle görülür olması ürkütücü.

- Korku filminde oynamak nasıl bir duygu?

G.T.: Korku filmlerinin sabit gitmeyip her an aksiyonel bir durum yaratması, kendi içerisinde bir hiperaktivitesinin olması zevkli bir his. Tıpkı kendi oyun bahçemdeymişim gibi...

- Çekimler nasıl geçti? Zorlandığınız sahneler oldu mu ?

Ş.Ü.: Merak uyandırmak için aksiyonu sürekli yüksek tutmak zorundasın. Var olduğum her sahne, beni heyecanlandırıyor. Bu, hem işime duyduğum sevgi hem de merakımdan... Zorlandığım ve beni korkutan bir sahne var, toprağa gömülmeyi gösteren... Daha sonra Nevin Efe bu konuda beni rahatlattı ve bana yardımcı oldu korktuğum gibi de olmadı.

‘Cansız mankenin bulunduğu odada uyuyamam’

Haberin Devamı

- Filmin adı, ‘Üç Harfliler: Beddua’... Peki siz hiç beddua ettiniz mi? Beddua için ne düşünüyorsunuz?

G.T.: Biri canımı acıttığında ona sadece, ‘Yaşattığını yaşarsın dikkat et’ der, gülümser geçerim.

Ş.Ü.: Kötü enerji, kişinin kendisine zarar veren bir his. Olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum. İlahi adalete inanıyorum.

- Filmde cansız mankenle olan sahneniz dikkat çekici...

G.T.: Cansız mankenleri gündüzleri komik görünüşlü, geceleri ürkütücü buluyorum. Cansız mankenin bulunduğu bir odada asla uyuyamam.