Yalova Çınarcık sahil dolgusu devam ediyor

Çınarcık sahil dolgusu devam ediyor

06.05.2016 - 12:40 | Son Güncellenme:

Yalova’nın Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, sahil dolgu projesinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Kurt, Çınarcık tarihinin en büyük yol ihalesinin ise pazartesi günü başlayacağını dile getirdi.

Çınarcık sahil dolgusu devam ediyor

Yalova’nın Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, sahil dolgu projesinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Kurt, Çınarcık tarihinin en büyük yol ihalesinin ise pazartesi günü başlayacağını dile getirdi.
Çınarcık Belediyesi’nin çok kötü şartlarda devraldıklarını belirten Kurt borç batağındaki bir belediyeyi herkesin iş yapmak istediği kredibilitesi yüksek bir belediye haline getirdiklerini söyledi. Kurt, "Göreve geldiğimiz Çınarcık Belediyesi konum olarak içler acısı bir görüntüye sahipti. Göreve başlamamın 30. dakikasında haciz memurlarıyla tanıştım. UEDAŞ hacız memurlarını göndermişti. SGK’ya büyük miktarda borcumuz vardı. Bizden evvelki belediye başkanı ödemeleri hiç yapmamıştı. Hatta çalışan personelin alacakları ve tazminatları duruyordu. Benim dönemimde bunları bir düzene koyarak, birçoğunun kapattım. Öyle bir keşmekeş yaşanmış ki anlatamam. Şu anda mevcut olan araç parkıma 20 araç daha ilave etmeme rağmen daha evvelki yönetimin benzin sarfiyatının yüzde 50’sine ulaşamadık. Otobüslerimiz zarar ediyordu. Ortalama sefer basına 1-2 yolcu düşüyordu. Bunun neden böyle olduğunu araştırdığımda, kaçak bilet bastırıldığını tespit ettik. Şu anda otobüslerimizde bir sıkıntı yok. Bizden evvel 500-600 dönüm arsalarımız satılmış, çok komik paralar belediyemiz bünyesine girmiştir. 371 firmaya borcumuz varken bunların tamamını ödedik. Hiçbir personele borcumuz bulunmuyor. Artık Çınarcık Belediyesi borcunu azaltan, insanların iş yapmak için sıraya girdiği, ödemelerin düzenli hale getirildiği, kredibilitesi yüksek bir belediye haline geldi" dedi.
Çınarcık ilçesinin 2 büyük projesini hayata geçirmek için çalıştıklarını söyleyen Kurt, "Dolgu alanımız ile ilgili ise eğer herhangi bir askılık olmaz ise yıl sonuna doğru dolgu çalışmamız bitmiş olacak. Toplam 20 dönümlük bir alan doldurarak Çınarcık’a kazandıracağız. Üzerine güzel bir meydan düzenlemesi yapacağız. Sosyal donatı alanlarıyla, parklarıyla, günübirlik hayat alanlarıyla ilçemize nefes aldıracak, şehirleşmesine katkıda bulunacak bir projeyi hayata geçireceğiz. Yollarımızı yeniliyoruz. Çınarcık tarihinin en büyük yol ihalesini yaptık. Allah nasıp ederse pazartesi kurban kesip yol yapımına başlayacağız. Kaldırımlarıyla peyzajıyla LED ışıklandırılmasıyla yaz ayları yoğunluğu geldiğinde ilçemizin tüm cadde ve sokakları güzel ilçemize yakışır görüntüde olacak. Sahil bandını tamamen trafiğe kapatıyoruz. Ana arterleri de haziran ayına kadar bitireceğiz" diye konuştu.