Gündem Cinayet sonrası ilk ifade

Cinayet sonrası ilk ifade

24.03.2015 - 10:19 | Son Güncellenme:

Milli golfçü Burak Özeşme'yi öldürmekten yargılanan Osman Hacısüleymanoğlu, öğrenim giderini ödediği gence karşı kendini savunduğunu iddia etti. Sanığın tahliye talebi reddedildi.

Cinayet sonrası ilk ifade

Fas'ın Agadir kentinde 3 yıl önce, 26 yaşındaki milli golfçü Burak Özeşme'yi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Osman Hacısüleymanoğlu (46) ilk kez hakim karşısına çıktı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Özeşme'nin evladı gibi olduğunu, onu ABD'de kendisinin okuttuğunu belirten Hacısüleymanoğlu şunları anlattı: "Burak zaman zaman Fas'a yanıma golf oynamaya geliyordu. Olay günü sabah yürüyüş yaptık. Öğleden sonra golf oynayıp marinada balık restoranında yemek yedik. Sonra eve geldik. Burak çok alkol aldı. Antalya'da yeni açılan golf sahasında hoca olarak işe başlamak istediğini, ancak Golf Federasyonu yönetiminden Kadir Aydın'ın işini bozduğunu anlattı. Hafta sonu Antalya'da bir turnuva olduğunu söyledi. Kadir Aydın'ı tokatlamak için benden iki adam istedi. Bu isteğini kabul etmeyince bana bıçakla saldırdı. Çok alkollüydü, boğuşma sırasında öldü. Nasıl olduğunu anlamadım. Çok üzgünüm."

Haberin Devamı

'YAŞAMAM BİR MUCİZE'

Olayın yaşandığı binanın güvenlikli bir site olduğunu ve yan tarafta Fas Turizm Bakanı'nın oturduğunu belirten Hacısüleymanoğlu, olayın ardından Kazablanka'ya geçip uçakla İstanbul'a geldiğini söyleyerek, "Avukatlarımla emniyete teslim oldum. Cinayet masası, olay yurtdışında diye beni teslim almadı. Biz ertesi sabah savcılığa gittik. Oradan da cezaevine gönderildim. Mağdur olan benim. Karşımda 26 yaşında sporcu biri var. Bense 46 yaşında sigara içen biriyim. Yaşamam mucize" diye konuştu. "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan Hacısüleymanoğlu'nun tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, esas hakkında mütalaasını hazırlaması için dosyayı savcılığa gönderdi.

Haberin Devamı

Kaynak: Sabah