Gündem Cinayet sonrası tatile çıkmış!

Cinayet sonrası tatile çıkmış!

23.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de öldürülen mimar Ayla Coşkunlar’ın katili Şiho Candan İstanbul’da yakalandı. Candan’ın Coşkunlar’dan çaldığı parayla sevgilisi ile Foça, Bursa, Antalya ve Manisa’ya gittiği ortaya çıktı

Cinayet sonrası tatile çıkmış

İzmir Alsancak’ta geçen 27 Mayıs’ta evinde yalnız bulunduğu sırada saldırıya uğrayan mimar Ayla Coşkunlar (68), eşi tarafından kanlar içinde bulunarak hastaneye kaldırıldı. Ancak Coşkunlar 17 gün sonra yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, zanlının kendisini ’polis’ olarak tanıtarak kapıyı açtırdığını tespit etti. Olay yerindeki güvenlik kamerasında tespit edilen katil zanlısı Şiho Candan dün İstanbul Şişli’de ankesörlü telefonla konuşurken yakalandı. İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya şu bilgileri verdi:

Sahte kimlik
“Zanlının Manisa’yla bağlantılı olduğu, daha önce yurt dışında kalmış bir bayanla görüştüğü gerçek kimliğinden farklı olarak Can Candar adına otobüs firmasına kayıt yaptırdığını, ancak daha sonra Şiho Candan olduğunu tespit ettik. Şahsın darp ettiği Coşkunlar’dan aldığı 2 altın bileziği Manisa’da bozdurduktan sonra sevgilisiyle değişik mekanlarda harcadığı tespit edildi. Önce Manisa’ya gidiyor orada ilişki yaşadığı bayanla buluşuyor, oradan Foça’ya ardından Antalya’ya, sonra Bursa’ya gidiyor daha sonra tekrar Foça’ya gelip Can Candar adına bir odada kalıyor, her gittiği yerde 3-4 gün kalıyor, bayan arkadaşı Manisa’ya gidiyor kendisi de İstanbul’a gidiyor.”

Boşandığı eşinden 1 çocuğu olduğu öğrenilen Candan’ın poliste suç kaydının bulunmadığı, ancak küçük yaştayken annesini bıçakla yaraladığı ileri sürüldü. Candan’ın yapılan üst aramasında, E.G. adlı kişiye ait 2 kredi kartı, nufüs cüzdanı, sürücü belgesi ve sağlık müdürlüğü tanıtım kartının bulunduğu bildirildi. Candan’ın bu kart ve kimlerin, yolda bulduğu cüzdanın içinden çıktığını söylediği, ancak polisin E.G.’ye ulaşmaya çalıştığı kaydedildi.

Candan’ın Manisa’da yakalanan sevgilisi Nergis Nilgün L.’nin ise haberlerde cinayeti ve Candan’ın arandığını öğrendiği, ancak konuyla ilgili polisi aramadığı bildirildi.