Konya CİNAYET ZANLISI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

CİNAYET ZANLISI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

23.08.2014 - 18:40 | Son Güncellenme:

.

CİNAYET ZANLISI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

Konya’nın Beyşehir ilçesinde çoban meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada besicilik yapan bir kişiyi silahla vurduktan sonra teslim olan eski belediye başkanı ve emekli polis memuru, jandarmaya teslim olduktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Beyşehir’in Yenidoğan Mahallesi’nde belde statüsündeyken belde belediye başkanlığı yapan emekli polis memuru ve halen yerleşim merkezinde besicilik yapan Mehmet S. (59) çoban ayartma meselesi yüzünden çıkan kavgada besicilik yapan Yılmaz A.’yı silahla vurduktan sonra kaçmıştı. Olaydan sonra soruşturma başlatan jandarma kavgaya karışan ve ölen Yılmaz A.’nın kardeşi Celal A.’yı gözaltına almıştı. Kaçan cinayet zanlısı Mehmet S. ise bir süre sonra jandarmaya giderek teslim oldu. Jandarmadaki ifadelerinin ardından hastanede sağlık kontrolünden geçirilen cinayet zanlısı Mehmet S., gazetecilerin soruları üzerine “Başımıza gelecek varmış” diye cevap verdi. Cinayet zanlısı Mehmet S. ve kavgaya karıştığı öne sürülen Celal A., hastanedeki işlemlerin ardından Beyşehir Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerle birlikte silahlı kavgada kullanıldığı ileri sürülen tabanca, av tüfeği ve sopalar da adliyeye getirildi.
Mehmet S. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulurken, ölen kişinin kardeşi olan Celal A. ise çıkarıldığı savcılık tarafından serbest bırakıldı.