Gündem Cinayeti telefon görüşmeleri aydınlattı

Cinayeti telefon görüşmeleri aydınlattı

03.02.2015 - 13:51 | Son Güncellenme:

Adana’da ofisinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden temizlik şirketi sahibi 24 yaşındaki Ömer Cevizci’nin ölümü, zanlılar ile azmettirici arasındaki telefon görüşmeleri ile aydınlatıldı. Mahkemenin ’gizlilik kararı’ koyduğu olaya karışan 5 kişi, tasarlayarak adam öldürmek suçundan adliyeye sevk edildi, azmettirici olduğu belirlenen T.L.’nin yakalanması için çalışma sürdürülüyor.

Cinayeti telefon görüşmeleri aydınlattı

Huzurevleri Mahallesi’nde geçtiğimiz cuma günü 18.00 sıralarında meydana gelen olayda, temizlik şirketi sahibi ofisinin önündeki otomobiline binerken silahlı saldırıya uğradı. Tanınmamak için başlarına kar maksesi takan Ali Konuk ile Burak Avanoğlu, pompalı tüfek ile çapraz ateşe tuttukları Ömer Cevizci’yi vurdu. Olay yerinden 50 metre ileride kendilerini bekleyen Ümit Karakaş’ın kullandığı otomobile binmek isteyen saldırganlar, olay yeri yakınındaki bir markette alış veriş yapan istirahatli polis memuru tarafından etkisiz hale getirilerek yakalandı. Ümit Karakaş da saklandığı eve düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Gözaltınadaki zanlılar, Adana Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularında cinayetin laf atma yüzünden meydana geldiğini ileri sürdü. Zanlılardan Ali Konuk, "Kız arkadaşıma laf attı, bu yüzden vurduk" diyerek olayı namus cinayeti olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

POLİS TELEFONLARI İNCELEMEYE ALDI

Cinayeti soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, zanlıların cep telefonlarını geriye dönük görüşmelerini belirlemek amacıyla incelemeye aldı. Ekiplerin yaptığı araştırmada, olayın azmettiricisi olduğu kaydedilen T.L. ile Vedat Aydın’ın arasında görüşmeler yapıldığı, ardından da cinayet zanlıları Ali Konuk, Burak Avanoğlu ve Ümit Karakaş’ın aynı günlerde bir araya geldiklerini tespit etti.

MARKETİN KAMERALARINI KAPATTIRDILAR

Polis ekiplerinin yaptığı araştırmada, zanlıların cinayete kurban giden Ömer Cevizci’nin işyerinin etrafında keşif yaptıklarını, otomobilini takip edip, işe geliş gidiş saatleri ile güzergahını ayrıntılı olarak gözlemlediklerini saptadı. Cinayetten bir gün önce Ömer Cevizci’nin ofisinin çevresindeki işyerlerini de dolaşan zanlıların, "Kameralarınızı kapatın" diyerek esnafları tehdit ettikleri de polisin yaptığı araştırmada ortaya çıktı.

Haberin Devamı

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİLER

Olaydan hemen sonra yakalanan zanlılar Ali Konuk, Burak Avanoğlu ile Ümit Karakaş’ın telefon dökümlerinden yola çıkan ekipler, Özkan Türemiş ile Vedat Aydın’ı da cinayete karıştıkları iddiası ile gözaltına aldı. Olayın azmettiricisi T.L.’yi yakalamak isteyen polis, farklı adreslere baskınlar düzenledi. Yapılan baskınlarda emlak şirketi sahibi T.L. yakalanamadı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki 4 gün süren sorgularında suçlamaları kabul etmeyen zanlılar ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.