Gündem Cinderes’te yaşam yeniden canlanıyor

Cinderes’te yaşam yeniden canlanıyor

16.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekatı sürerken, YPG/PKK’lı teröristlerden temizlenen Afrin’e bağlı Cinderes beldesinde terörün izleri yavaş yavaş siliniyor.

Cinderes’te yaşam yeniden canlanıyor

Yaklaşık bir hafta önce teröristlerden kurtarılan ve adeta terör yuvasına dönüştürülen Cinderes beldesinde ÖSO mensupları, duvarlarda asılı teröristlerin fotoğrafları, teröristbaşı Öcalan’ın posterleriyle terör örgütü YPG/PKK’yı simgeleyen yazıları temizliyor.

Haberin Devamı

Beldede çatışmalara tanıklık edenler, teröristlerin camiler dahil yerleşim yerlerini ateşe verdiğini, el yapımı patlayıcılarla binaları patlatarak büyük hasar verdiklerini ifade etti.

80 YILLIK CAMİDE

TSK ve ÖSO mensupları, burada arama ve güvenlik çalışmaları gerçekleştirirken, bölgede bulanan sivil halk, terör örgütünün büyük zarar verdiği yaklaşık 80 yıllık Selahaddin Eyyubi Camii’nde tüm olumsuzluklara rağmen ezan okuyup namaz kılıyor.
Yerleşim yerinde yaşam normale dönmeye başlarken, belde merkezinde teröristlerin yol açtığı tahribat dikkati çekiyor. TSK, olası sızmalara karşı bölgeye dönenleri didik didik arayıp gerekli önlemleri aldıktan sonra geçişlerine izin veriyor.

Kentteki güvenliği sağlamak için beldede bulunan ÖSO mensuplarından Abdullah el-Beha (26), “Allah’a şükür bir çok yer gibi Cinderes beldesini terörist YPG/PKK’dan temizledik. Kısa bir süre olmasına rağmen, beldede teröristlerin izlerini silmeyi başardık. Her tarafta Öcalan ve onları simgeleyen resim ve figürler vardı. Onları yakıp bir bir temizledik” dedi.

Haberin Devamı

ÖSO mensubu Dehham Kaddur ise normalde burada Kürt, Arap ve Türkmenlerin bir arada sorunsuz yaşadığını ancak terör örgütünün masum halka zulüm ettiğini söyledi. Tüm halkı, özgürlüğüne kavuşan Cinderes’e beklediklerini vurgulayan Kaddur, “İnsanların için rahat olsun bizim ne Kürt kardeşlerimizle ne de kimseyle sorunumuz yok. Masum olan herkese burada adaletli davranacağız. Evleri de kullanıma hazır hale getireceğiz” dedi.