Gündem Cinderes ve Ağrı şehitlerine veda

Cinderes ve Ağrı şehitlerine veda

14.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cinderes’te patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Taner Kart Ordu’da; teröristlerle Ağrı’da çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Göksel Koç da Isparta’da gözyaşlarıyla uğurlandı.

Cinderes ve Ağrı şehitlerine veda

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 40 yaşındaki Uzman Çavuş Göksel Koç memleketi Isparta’da, Zeytin Dalı Harekâtı’nda Cinderes’te el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart (29) ise Ordu’da toprağa verildi.

Haberin Devamı

Ağrı Dağı eteklerindeki Güngören köyü kırsalında çıkan çatışmada şehit olan evli ve 2 çocuk babası Uzman Çavuş Göksel Koç’un cenazesi, önceki gece askeri uçakla Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, dün helallik alınması için Kozluca köyündeki baba evine getirildi.

Tabutuna kapandı

Şehit eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu gören Banu Koç, tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından şehit Koç’un naaşı, Kozluca Köyü İlkokulu bahçesinde oluşturulan tören alanına getirildi. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Cinderes ve Ağrı şehitlerine veda

Şehidin kızları Sıla (13) ile 5 yaşındaki Ecem Naz da cenaze törenine katıldı. Küçük Ecem Naz giydiği askeri üniformayle babasını son yolculuğuna uğurlarken, şehidin babaannesi Kezban Koç ise tören alanına sedye üzerinde getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin annesi Meryem, eşi Banu ve kızı Ecem Naz Koç, tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Göksel Koç’un cenazesi törenin ardından köy mezarlığındaki şehitlikte defnedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de şehidin mezarına toprak attı.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda Cinderes’te el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Ordu-Giresun Havalimanı’ndan alındıktan sonra Ünye ilçesindeki babaevine getirildi. Helallik alınmasının ardından naaşı Ünye Meydanı’na getirilen Kart için burada düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ordu Valisi Seddar Yavuz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve milletvekilleri, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, polis, askeri erkân ile 10 bin kişi katıldı.

6 ay önce gitmiş

Törende anne Nurlu, baba İlhan Kart ile şehidin 8 ay önce evlendiği eşi Ayşe Kart yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Babaeski 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevliyken 6 ay önce operasyon bölgesine gittiği öğrenilen şehit Kart’ın cenazesi İl Müftü Vekili Seyfullah Çakır’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi. l HASAN ÖZBEK/ISPARTA Milliyet- NEDİM KOVAN/ORDU DHA