Gündem Çinli sanılan turist linç edilmek istendi!

Çinli sanılan turist linç edilmek istendi!

10.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tayland’ın 109 Uygur Türkü’nü Çin’e iade etmesini protesto eden bir grup, Tayland’ın Ankara Büyükelçiliği önünde düzenledikleri eylemde Çinli sanılan, ancak uyruğu belirlenemeyen bir kadın turisti linç etmek istedi.

Çinli sanılan turist linç edilmek istendi

Protesto gösterisi sırasında bir eylemcinin, “Böyle bir şey olmaz ya, keşke elimden gelse de hepsini gebertsem ama olmaz böyle” sözleri dikkati çekti.
Doğu Türkistan’da yaşanan olayları ve Tayland’ın 109 Uygun Türkü’nü Çin’e iade etmesini protesto etmek isteyen bir grup dün öğle saatlerinde Tayland’ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. Polis büyükelçilik önünde geniş güvenlik önlemi alırken grubun elçilik çevresine yaklaşmasına izin verilmedi. Ellerinde Doğu Türkistan bayrakları taşıyan grup, “Türkiye uyuma Uygurlara sahip çık” sloganları attı. Grup içinde bulunan kara çarşaflı kadınlar ise dikkati çekti.
Kara çarşaflı kadınların polis barikatına yüklenmesiyle kısa süreli gerginlik yaşanırken polislerin kadınlara müdahale etmekte güçlük çektiği görüldü. Bu sırada eylemci grubun önünden geçmeye çalışan bir kadın turist, grupta bulunan bazı kişiler tarafından Çinli sanılarak linç edilmek istendi. Emniyet güçlerinin olaya müdahale edip kadını bariyerin arkasına almasıyla eylemciler sakinleştirildi. Eylemci bir kişinin, “Böyle bir şey olmaz ya, keşke elimden gelse de hepsini gebertsem ama olmaz böyle” sözleri dikkati çekti.