Cinsel Gücü Arttıran 3 Bin Yıllık Ot!

3 bin yıldır cinsel sağlık için kullanılan bu bitki cinsel gücü, sperm sayısını ve kalitesini arttırmasıyla biliniyor.

Bitkisel zayıflama sektöründe çok oyun oynandı. Bu oyunlar "cinsel güç pazarı"nda da dönüyor. Sonsuz cinsel güç isteği bu tip suistimallere her zaman yol açıyor. Üstelik yine masum şifalı bitkiler söz konusu. Piyasada cinsel güç sağladığı söylenen bir çok "bitkisel kapsül" var. Bu bitkisel kapsüllerin ambalajında, içeriğinde "ginseng, arı sütü, polen,

epimedyum, azgın teke otu, çakşır kökü" vs vs gibi bitkiler olduğu yazar. 1 saat içinde cinsel gücü artırıcı etki gösterdiği hatta bu etkinin 2-3 gün süreceği ifade adilir. Bu bilgiler tamamen yalandır!

Haberin Devamı

Kimyasal ilaca "bitkisel" etiketi!

Cinsel gücü artırıcı bitkiler var fakat etkisi bu şekilde hızlı olamaz. Bu şekilde etki gösteren maddeler eczanelerde satılan, ünlü markaların ereksiyon ilaçlarının etken kimyasal maddeleridir. İşte hile burada başlıyor. Bu etken maddeler bir şekilde karaborsa ortamlardan temin edilip merdivenaltında bazı bitki tozlarıyla karıştırılıyor. Kapsül ya da macun haline getirilerek "afrodizyak bitkisel ilaç" diye pazarlanıyor. Halk arasında “bitkiseldir, zararsızdır” düşüncesi yaygın olduğu için alıcı buluyor. Bitkisel yalanıyla bu tip ilaçlar internetten, uydu tv kanallarından, bazı radyolardan pazarlanıyor.

Hangi koşullarda üretildiği meçhul

Hatta benzin istasyonlarında ve tekel bayii raflarında bile rastlamaktayız bu tip ürünlere.

Erkekler bitkisel bir ürün kullandığını zannederken aslında eczanelerde satılan, doktorlar tarafından reçete edilen ilaçları kullanmış oluyorlar. Üstelik eczanede satılan hapların üzerinde belirtilen mg miktarları bellidir. Ama bu tip sözde bitkisel ilaçların içindeki etken maddenin miktarı belirsizdir. Üstelik hangi koşullarda üretildiği de meçhuldür.

Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı piyasadaki bu ürünlerden numune alarak tahlil yapıyor ve zaten içeriklerinde bu ilaç hammaddelerini ortaya çıkarıyor. Ve yetkili kurumlar bu ürünleri sık sık toplatıyor, para cezaları kesiliyor, firma isimlerini yayınlıyor, çoğu engelleniyor ama tekrar başka şirket ve marka isimleriyle piyasada oluyorlarl

Haberin Devamı

Cinsellik önce beyinde başlar

Öncelikle şunun çok iyi bilinmesi gerekir. Çok aktif bir cinsel hayat için sağlıklı bir bünye gerekir. Sex yapmak bir nevi spor aktivitesi gibidir. Uzun ereksiyon süre için, cinsel performansı karşılayacak iyi bir kardiyovasküler sistem gerekir. Hiç spor yapmayan, orta yaş üzeri, kilo fazlalığı problemi olan, tansiyonu ya da başka rahatsızlıkları bulunan bir erkeğin halı sahada uzun süre futbol oynamaya çalıştığını, ordan oraya koştuğunu tahmin edin! Ya da koşu bandında uzun süre koşmaya çalıştığını düşünün! Kalp krizi geçirip hayatını kaybetme ihtimali bile vardır.

Cinsel hayat önce beynimizde başlar. Cinsel isteksizlğin altında hem fiziksel, hem ruhsal sorunlar yatabilir. Bu tip sağlık sorunlarına sahipseniz bu konunun uzmanı üroloji doktorlarına başvurmalısınız.

Aşırı stresli, mutsuz, maddi sıkıntılı, başarısız bir erkeğin cinsel hayatının kötü olması normaldir. Başarı ve zafer duygusunun erkeklerde testosteron hormonunun salgılanmasını artırdığına dair bilimsel çalışmalar da vardır.

Haberin Devamı

Ginseng'in cinsel güce etkisi yüzlerce yıl önce biliniyordu

Ruhen ve bedenen hazırsanız, cinsel isteği artıracak bazı bitkiler, bitki özleri, besinler ve baharatların güç sağlayıcı özelliklerinden faydalanın. Bunların başında bal, polen ve arı sütünü önerebilirim. Bu arı ürünleri içerdiği vitaminler, mineraller, amino asitler, hormonlar ve enerjiyle kadın ve erkekte cinsel isteği destekler. Sperm sayısını ve kalitesini de artırır. Kırmızı Kore Ginsengi, zencefil, çakşır kökü erkeklerdeki cinsel gücü ve isteği artırıcı özelliği iyi bilinen bitki kökleri.

Ginseng, cinsel gücü arttıran 3 bin yıllık bir otun kökü olarak yüzlerce yıldır her çağda aslında bu amaçla kullanıldı. Tıbbi amaçlarla kullanılan tipleri Amerikan ginsengi, Kore ginsengi ve Sibirya ginsengi isimleri ile biliniyor. Kökleri insan vücuduna benzediğinden “insan otu” ismi ile de anılır. Kırmızı Kore ginsenginin (güvenilir markalardan) kapsüllerini alarak içebilirsiniz. Piyasada etiketinde Panax Ginseng ibaresi bulunan ama içeriği gerçek ginseng içermeyen bir çok ürün var! Ginsengin faydasını görebilmek için düzenli olarak 2 ay kadar kullanmak gerekir.

Zencefil ve pekmez karışımı

Zencefilin tazesini limonataya rendeleyerek içebilirsiniz ya da bal içerisine rendeleyerek yiyebilirsiniz. Taze dönemi değilse 1 çay kaşığı zencefil tozunu bala ya da pekmeze karıştırıp tüketebilirsiniz.

Çakşır kökü tozunu da aynı şekilde kullanın. Hatta keçiboynuzu pekmezine karıştırırsanız daha da etkili olacaktır. Çünkü keçiboynuzu pekmezi, hem cinsel gücü hem de sperm sayısını artırıcı özelliğe sahip.

Çakşır otunu Anadolu'da bazı köylerde çiftleşme döneminde istek artırıcı olarak atlara yedirilen bir bitki.

Meyan kökü de hem kadında hem erkekte cinsel gücü artırıcı özelliği ile bilinen, çok yönlü etkili bitkilerden. Sadece yüksek tansiyon, ödem ve şeker hastalığı sorunu olanlar meyan kökünü dikkatli kullanmalı.

Meyan kökü çayı günde 2 bardak içilebilir. Ya da günde 1 çay kaşığı Meyan kökü ekstresini suyla karıştıp için.

Adaçayının fazla tüketimi cinsel gücü azaltır

Adaçayı kadınlık hormonu olan östrojenin salgısını artırdığı için kadınlarda cinsel isteği artırırken fazla tüketildiğinde erkeklerde bu isteği azaltabilir. Bu dengeye dikkat etmeli

Susam ve susamdan üretilen bir ürün olan tahin de hem kadında hem erkekte cinsel güç konusunda faydalı besinlerden. Kuruyemişlerden badem, antep fıstığı, ceviz, ayçekirdeği ve kabak çekirdeği de bu konuda faydalı.

Baharatlardan acı biber, tarçın, kakule, hardal ve kişnişin bu konudaki faydaları biliniyor. Her ne kadar sarımsak ve soğan kokuları açısından bu konuda tezat gibi görünse de günlük hayatımızda kullanıldığında uzun vadede cinsel isteği artırmada faydalı iki besin.

Abartmamak kaydıyla kırmızı eti ve yumurtayı da günlük diyetimizde eksik etmemek gerekir. Kolesterol erkeklik hormonları için gereklidir.

Bitter çikolata da cinsel isteği arttırır. Biberiye bitkisi, kan dolaşımı sistemine faydası olduğu için etkili. Ara sıra içilen 1 bardak biberiye çayının da bu konuda faydası olabilir. Yüksek tansiyon hastaları biberiyeyi dikkatli kullanmalı. Mucizevi meyvelardan çekirdekli kara üzüm bu konuda da faydalı olabilir. Kurusu ya da tazesi çekirdekleri de çiğnenmek suretiyle günde 10-15 adet yenebilir.

Mahlep'i tatlılara katın

Mahlep in de kuvvet verici ve cinsel gücü artırıcı etkileri var. Mahlep tozunu tatlı yapımlarında kullanabilirsiniz. Ayrıca bal ya da pekmeze karıştırıp yiyebilirsiniz. Aromaterapi masaj yağlarından vanilya, çilek ve çikolata kokulu masaj yağları ile masaj yapılması cinsel istek uyandırır. Masaj yağlarını tercih ederken likit parafinden değil de bitkisel yağlardan oluşan masaj yağlarını tercih etmenizi öneririm.

Gönlünüze göre sağlıklı yaşamlar.. Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum

Herbalist Tarkan Güveloğlu

www.abtdogalurunler.com

info@abtdogalurunler.com

0 216 414 97 17