Cinsellik Cinsel ilişki sırasında acı çekmemek için ne yapılmalı?

Cinsel ilişki sırasında acı çekmemek için ne yapılmalı?

30.01.2019 - 15:58 | Son Güncellenme:

Cinsel ilişki sırasında acı ve rahatsızlık hissi çok yaygın rastlanan bir durumdur. Peki cinsel ilişki sırasında acı nedenleri nelerdir? Cinsel ilişki sırasında acı çekmemek için neler yapılmalı? İşte cevabı:

Cinsel ilişki sırasında acı çekmemek için ne yapılmalı

PembeNar Özel

Haberin Devamı


Seksin haz verici bir deneyim olması gerekirken pek çok kadın için acı vericidir. Hatta bazıları sırf bu nedenle cinsel ilişkiden korkar veya istemez. Eğer sizin de cinsel ilişki sırasında canınız yanıyorsa, ilişkiden kaçınmak yerine cinsel ilişki sırasında acı nedenlerini araştırmalısınız. Acı konusunda partnerinizle dürüst olmalısınız ve gerekirse bir cinsel terapistten veya jinekologdan destek almalısınız.

Cinsel ilişki sırasında acı çekmemek için neler yapılmalı öğrenmek için önce acının kaynağını bilmeniz gerekiyor. Bu nedenle sizler için cinsel ilişki sırasında acı nedenlerini sıraladık. İşte en yaygın 10 neden:

Vajinal kuruluk

Cinsel ilişki sırasında acının en yaygın nedeni, vajinanın birleşme sırasında yeterince ıslak olmamasıdır. Bunun için ilk adım ön sevişmedir. Vücudunuz cinsel birleşmeyi kolaylaştırmak için bir sıvı salgılar. Vajina kuru olduğunda sürtünme tahrişe neden olarak canınızın yanmasına neden olur.

Haberin Devamı

Ön sevişme bu konuda size yardımcı olmuyorsa, vajinal kuruluğunuzun nedenini araştırmanız gerekir. Bu noktada bir uzmana danışmalısınız. Kadın bir kez boşaldıktan sonra cinsel ilişki devam ediyorsa kuruluk gerçekleşebilir. Bu durumda kadının tekrar uyarılması gerekebilir. Kayganlaştırıcılar da oldukça etkili bir alternatiftir.

Yanlış seks pozisyonları

Bazen seks pozisyonu seçiminiz cinsel ilişki sırasında acı çekmenize neden olabilir. Bu pozisyon partnerden partnere bile değişiklik gösterebilir. Bir seks partnerinizle zevk aldığınız bir pozisyon başka seks partnerinizin penis şeklinden veya eğiminden acılı bir deneyime neden olabilir. Acı sadece belli seks pozisyonlarında oluyorsa, bu pozisyonlardan kaçınabilirsiniz.

Sert seks

Cinsel ilişki sırasında bazen kendimizi kaybedebiliyoruz, veya bazılarımızın normali biraz sert olabilir. Sert geçen veya uzun süren seks deneyimi acıya veya tahrişe neden olabilir. Bir süre seks canınızı yakabilir. Rahatsızlık hissediyorsanız genital bölgenizin iyileşmesi için sekse biraz ara vermeyi düşünebilirsiniz.

Menopoz

Menopozun vücudunuzda yarattığı bazı değişimler cinsel ilişki sırasında acıyı beraberinde getirebilir. Östrojen seviyenizin düşmesi vajinal kurulukla ve vajina duvarının incelmesiyle sonuçlanabilir. Bu da cinsel birleşmeyi acılı hale getirir. En iyi çözüm kayganlaştırıcılardır.

Haberin Devamı

Enfeksiyon

Mantar, idrar yolu veya bakteriyel enfeksiyonlar da cinsel ilişki sırasında acıya veya rahatsızlık hissine neden olur. Bu durumlarda ilaçlı tedavi gerekebileceğinden en iyisi doktora danışmaktır.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

Trikomoniyaz, bel soğukluğu, klamidya ve genital uçuk gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar, cinsel yolla bulaşan hastalıkların yaygın nedenleri arasında yer alır. Cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı düzenli olarak simir testi yaptırmayı ihmal etmeyin.

Yazarlar