Estetik Cinsel soğukluk yaratan genital problemler nasıl çözülür?

Cinsel soğukluk yaratan genital problemler nasıl çözülür?

26.11.2015 - 14:35 | Son Güncellenme:

Estetik cerrahinin kadınlar için en önemli estetik ameliyatlardan birisidir. Genital bölgede görülen şekil bozuklukları doğumdan itibaren görülebileceği gibi sonradan doğum ya da kaza gibi nedenlerden de ortaya çıkabilir.

Cinsel soğukluk yaratan genital problemler nasıl çözülür

Genital estetik problemleri kadınların cinsel hayatlarını etkileyerek yaşam kalitelerinin düşmesine neden olabilir. Günlük yaşantılarını da sıkıntıya sokan genital problemler kişilerde cinsel soğukluk ve özgüven eksikliği gibi çok ciddi psikolojik sorunlara da yol açabilir.

Genital estetik operasyonları arasında vajina daraltma, küçük dudak estetiği, kızlık zarı onarımı ve yağ enjeksiyonları sayılabilir.

Çoğunlukla normal doğum sırasında vajen duvarının yırtılması ve zarar görmesi nedeniyle vajende genişleme ve şekil bozukluğu ortaya çıkmaktadır. Vajina daraltma operasyonu, gevşeme ve işlev bozukluğu olması durumunda yapılan operasyonlardır. Bu ameliyat sırasında fonksiyon kaybına uğramış olan kaslar onarılır ve eğer mukoza dokusu fazlalığı varsa alınarak vajinanın daralması sağlanır. Genel anestezi altında yaklaşık 30-45 dakika arasında süren cerrahi bir işlemdir. Eğer istenirse sedasyon destekli lokal anesteziyle de yapılabilmektedir.

Küçük dudak estetiği genital bölgede bulunan labiumminus da denilen bölgeye yapılan cerrahi operasyonlardır. Bazı durumlarda kadınların küçük dudakları büyük, küçük, uzun, sarkık ya da iki dudak arasında asimetri olabilmektedir.

Bu problemler genital bölgenin dış görünümünü etkilemenin yanı sıra klitorisin üzerini kapatarak kadınların haz almasını etkiler ve cinsel fonksiyon bozukluğuna yol açabilir. Dudakların kabarıklığı mayo, bikini ve giyilen dar kıyafetlerden bile kendini belli edecek şekilde olabilmektedir.

Bu durum spor yaparken, yüzerken , bisiklete binerken kadınları hem fonksiyonel hem de estetik açıdan sıkıntıya sokmaktadır.Labiumminuslarla ilgili sorunlar genellikle yapılan doğumlar sonrasında ortaya çıkmakla beraber, hiç doğum yapmamış genç kızlarda da görülebilmektedir.

18 yaşını doldurmuş ve küçük dudaklarıyla ilgili bu tarz hem estetik hem de fonksiyonel olarak sorun yaşayan kadınlaragerekli olduğu taktirde operasyon yapılabilir. Ameliyat çoğunlukla lokal anestezi ve sedasyon altında yapılmaktadır. İşlemin süresi ortalama 45 dakika sürmektedir.,

Estetik cerrahideki genital estetik operasyonları arasında kızlık zarı onarımı da çok önemlidir. Hymenoplasty ameliyatı ile lokal anestezi altında kızlık zarı onarılabilir. Birkaç saat dinlenmenin ardından hasta günlük yaşantısına hemen geri dönebilir.

Özellikle ileri yaşlarda menapozla beraber kadın genital bölgesinde büyük dudaklarda ve çevresinde yağ dokusunun gerilemesine ve cildin sarkmasına bağlı kötü bir görünüm ortaya çıkmaktadır. Bu durum yağ enjeksiyonlarıyla başarılı bir şekilde düzeltilmektedir. Hastanın karnından veya uyluk iç taraflarından liposuction yöntemiyle alınan alınan yağlar işlemden geçirilerek genital bölgede gerekli görülen alanlara enjekte edilmektedir. Genital bölgeye yağ enjeksiyonu vajen daraltma, labiumminus estetiği gibi diğer genital estetiklerle beraber yapılabildiği gibi tek başına da yapılabilmektedir. Yağ enjeksiyonun etkisiyle genital bölge daha dolgun ve iyi görünmektedir.

Genital estetik kadınlar tarafından asla ihmal edilmemesi gereken ve kaliteli bir yaşam için mutlaka yaptırılması gereken operasyonlardır. Kadınlarda anksiyete ve cinsel fonksiyon bozukluğuna neden olan bu sorunların giderilmesi daha mutlu ve daha özgüvenli bir yaşama kavuşmak için gereklidir.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı
Op.Dr. Deniz KÜÇÜKKAYA

Haberin Devamı

Cinsel soğukluk yaratan genital problemler nasıl çözülür

Yazarlar