Cinsellik Cinselliğin büyük düşmanı Diyabet!

Cinselliğin büyük düşmanı Diyabet!

10.12.2010 - 11:19 | Son Güncellenme:

Çağımızın yaygın rahatsızlığı diyabet, Türkiye’de 5 milyon kişide görülüyor. Diyabetli hastalarda ise cinsel aktivite bozuklukları oldukça yüksek oranda gözüküyor.

Cinselliğin büyük düşmanı Diyabet

Cinselliğin büyük düşmanı Diyabet
Cinselliğin şevkini arttıran cinsel arzuya libido adı veriliyor. Normal libido oranında yaşanabilen cinsel ilişkiyi, diyabetten ortaya çıkan hormonal ve psikolojik faktörler sekteye uğratıyor ya da tümüyle bireyi ilişkiden uzaklaştırabiliyor. Diyabet, hem libidoyu etkileyen hormonal değişikliklere yol açıyor hem de bireyi psikolojik olarak cinsellikten uzaklaştırıyor.

Her sorunun kaynağı diyabet mi?

Cinsel sorununuzun diyabetten olup olmadığını anlamak için; diyabetik hastalığı olan bir insansanız, hastalığın 5 yıllık başlangıç dönemini atlattıysanız artık bir takım komplikasyonların ortaya çıkmasını bekleyebilirsiniz. Diyabetik bir bireyin yavaş gelişen cinsel aktivite bozuklukları yaşaması normal sayılabilir.

Diyabet erkeklerde ereksiyon olamama, kadınlarda ogazm olamama ve cinsel isteksizlik gibi sonuçlar doğuruyor.

Haberin Devamı

Cinsel hayatınız aktif olsun... Mutlu cinselliğin yolları bu ürünlerde! Tıklayın!

Son yıllarda, kalorili, şekerli ve yağlı yiyecek tüketiminin fazlalaşması ise diyabet hastalğının görülme sıklığını artırıyor. Bunun sonucunda ise Türkiye'de yaklaşık 5 milyon kişi diyabet hastalığıyla mücadele ediyor...

Tedavisi mümkün…

Diyabetle birlikte ortaya çıkan cinsel fonksiyon bozukluklarının tedavisinde yüz güldüren sonuçlar alınabiliyor. Öncelikle temel sorunun neden kaynaklandığının teşhis edilmesi gerekiyor ve sonrasında psikolojik sorunlar psikolog yardımıyla terapiyle giderilebiliyor. Yetersiz kalan uygulamaların ardından cerrahi yollara da başvurmak mümkün!

Cinselliğiniz kabusa dönüşmeden önleminizi almakta fayda var… Ateşinizi ve şekerinizi ölçmenin en kolay yolu burada! Tıklayın!

Yazarlar