Gündem Çirkin paylaşım

Çirkin paylaşım

19.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yoğun bakımdaki hastalarla selfie çekip alaycı sözler yazarak sosyal medya hesabından paylaşan hemşireye Türkiye’nin her yerinden tepki yağdı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan hemşire hakkında soruşturma başlatıldı

Çirkin paylaşım

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli hemşire E.G.’nin yoğun bakımdaki hastalara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar büyük tepki çekti. Hastalardan habersiz fotoğraflarını çekip ‘Ölmeye ramak kalalardan bi minicik tablo’ gibi yorumlarla paylaşan E.G. hakkında tepkiler sonrası soruşturma başlatıldı. İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde görevli olan E. G. adlı hemşire, yoğun bakımda yatan hastaların fotoğraflarını izinsiz olarak çekerek sosyal medya hesabından paylaştı. E.G.’nin hem fotoğrafları hem de fotoğrafların altına yazdığı yorumlar büyük tepki çekti. Hasta Hakları Yönetmeliği’ne ve tıp etiğine aykırı olarak yaptığı fotoğraf paylaşımlarının altına ‘Ateş ederim’, ‘Şu an evdeyim, arkadaki de çok pahalıya aldığım tablo. 04.20 kafası’ ve ‘Ölmeye ramak kalalardan bi minicik tablo’ gibi ifadeler yazan E.G’ye sosyal medyadaki birçok kullanıcı çok sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Başhekim: Üzüntülüyüz

Sağlık Bakanlığı’na sosyal medya üzerinden çağrıda bulunan kullanıcılar, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne, hemşire hakkında şikayette bulunarak idari işlem yapılmasını istedi. Olay sonrası hastaneye ve ALO 184 hattına gelen şikayetler sonrası İstanbul Fatih Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, hemşire E.G. ile ilgili inceleme başlatıldı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk de, “Böyle bir durumla karşı karşıya kalmaktan üzüntülüyüz. İlgili çalışanımız hakkında adli ve idari soruşturma açıldı. Konunun hassasiyetinin farkındasınız. Bu nedenle daha ayrıntılı bir açıklama yapamıyoruz” dedi, soruşturmanın neticesini de paylaşacaklarını söyledi. Hastane yönetiminin, Sağlık Bakanlığı’nı da bilgilendirdiği de öğrenildi.

Haberin Devamı

Yarkadaş’tan Akdağ’a çağrı

Yarkadaş’tan Akdağ’a çağrı CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Skandal olayla ilgili birçok şikayet geldi. Tıp etiği ve hasta haklarından haberi olmayan bir hemşire ölüm döşeğindeki hastalarla edep ve etik dışı paylaşımlarda bulunmuş. Hastaların fotoğrafını teşhir edip onlarla alay etmiş. Hasta Hakları Yönetmeliği ve tüm insanı kural ve aidiyetlere aykırı bu duruma Sağlık Bakanlığı’nın acilen el atmasını bekliyorum. Buradan Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’a çağrıda bulunuyor ve bu kendini bilmez hakkında gerekli idari işlemin yapılmasını milletimiz adına talep ediyorum.”