Şırnak CİZRE’DE HENTBOL TAKIMLARI DESTEK BEKLİYOR

CİZRE’DE HENTBOL TAKIMLARI DESTEK BEKLİYOR

01.10.2016 - 12:06 | Son Güncellenme:

.

CİZRE’DE HENTBOL TAKIMLARI DESTEK BEKLİYOR

Kıt imkanlara rağmen Bölgesel Amatör Hentbol Ligi’nde (BAL) şampiyon olan Cizre Yıldızlar Spor Kulübü ile 3. olan Cizre Memuzin Spor Kulübü, maddi ve manevi destek bekliyor.
Cizre Yıldızlar Spor Başkan Yardımcısı Burak Canoruç, “Bir yıl önce takımımızı kurduk. Geçen süre zarfında çeşitli salonlar ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne ait salonda çalıştık. Birkaç ay önce Cizre’de meydana gelen bombalı araç saldırısında yaşanan patlamadan dolayı çalıştığımız salon zarar gördüğü için bu salonu artık kullanamıyoruz. Şuanda da Cizespor’un stadında çalışıyoruz. Maddi olarak çok sıkıntıdayız ve bu zor durumumuzda bize destek olabilecek kişiler lazım “dedi.
Canoruç, “Takıma destek çıkmaları için Cizre’nin çeşitli saygın büyük insanlarına başvurduk insanların yanına gittik ve derdimizi anlattık. Böyle bir takımın olduğunu, takımın desteğe ihtiyacı olduğunu ve bize yardımcı olmalarını talep ettik. Ama hiç kimse bize dönmedi ve hiç kimse destek çıkmadı şuana kadar. Bir hafta sonra Eskişehir’de 2. Lig’e yükselme terfi final maçlarımız var. Eğer kulübümüze destek gelmezse maça gitmeyeceğiz. Ve bundan öncede sarf ettiğimiz çabalarımız boşa gidecek. Aynı zamanda da yaptığımız tüm çalışmalarımız heba olacak. Ama biz kıt imkanlarla kazandığımız bu başarıların ve çalışmaların heba olmasını istemiyoruz. Çünkü iyi bir takımız, iyi bir spor kulübüyüz ve Cizre’yi batıda temsil etmek için çalışıyoruz. Bunun için Cizre halkından, işadamlarından ve mülki idare amirlerinden bize destek olmalarını istiyoruz” diye konuştu.
“Destek bulamazsak maça çıkmayacağız”
Cizre Memuzin Hentbol Takımı Başkan Yardımcısı İslam Bağdur ise, “Ligde ilk üçe girerek bir başarı elde ettik. 8-12 Ekim tarihleri arasında Eskişehir’de düzenlenecek olan 2. Lig’e terfi maçlarında oynamaya hak kazandık. Ancak bu tür maçlara giderken ulaşım, konaklama, spor malzemeleri gibi ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bu yola çıkmadan önce bu zorlukların olduğunu biliyorduk. Cizreli gençler ve çocukları sokaklardan alıp spora teşvik etmek için bu kulübü kurduk ancak ne iş adamlarımızdan nede Cizre halkından destek göremedik. Çalışma yaptığımız salonda hasar oluştuğu için çalışmalarımızı Cizrespor sahasında zor ve kıt imkanlarla sürdürüyoruz. Maçlara gidiş gelişlerde çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Takıma destek için birçok yere başvurduk ama hep olumsuz cevaplar aldık. Eğer destek bulamazsak yükselme maçlarına çıkmayacağız. Destek bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.