Gündem Cizre'de 'silahlar sussun' yürüyüşü

Cizre'de 'silahlar sussun' yürüyüşü

21.08.2015 - 16:23 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı öncülüğünde biraraya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ’Barış istiyoruz’ sloganı ile yürüyüp, silahların susması çağrısında bulundu.

Cizrede silahlar sussun yürüyüşü

Cizre’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, esnaflar ve işadamlarının bulunduğu kalabalık bir grup, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası önünde toplanarak, pankart ve dövizler açıp 'Barış istiyoruz’ sloganı yürüyüşe geçti. Belediye Caddesi’nden, Sanat Sokağı’na kadar yürüyen grup burada bir basın açıklaması yaptı. Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, son günlerde yaşanan sorunların ve akan kanın durdurulması noktasında, sorunun demokratik yöntemlerle çözülmesi konusunda başlatılan çalışmalardan sonuç alınması ve toplumsal barışın sağlanmasını istedi. Çağlı, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Yaşanan son olaylardan dolayı, halkımız ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda büyük kayıplara uğramış, ciddi zararlar görmüştür. İnsan kanı üzerinde hiçbir pazarlık olmaz. Acılarımızı yarıştırmayıp ortaklaştırma olgunluğunu göstermeliyiz. Neredeyse her gün ölüm haberleriyle sarsılan ülkemizde, giderek toplumsal barış bozulmaktadır. Tarafların acilen çözüm yolları araması ve demokratik siyaset kanallarını işletmek için harekete geçmeleri gerektiğini düşünmekteyiz."

Çağlı, 30 yılı aşkın devam eden çatışmalı ortamda yaşanan acıların tekrarlanmasını istemediklerini ifade ederek, "Çatışmanın öncelikle silahın sustuğu, sonrasında diyalog, karşılıklı birbirini dinleme ve anlamaya çalışma, demokratik talepleri öne sürebilme zeminine dönüştürüldüğü ortamların kalıcı ve sürdürülebilir bir barışa doğru yol alması için herkesin elinden gelen katkıyı sağlaması faydalı olacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yapılan konuşmanın ardından gruptakiler, sessiz bir şekilde dağıldı.