Gündem Cizre’de teröre 3 şehit daha

Cizre’de teröre 3 şehit daha

01.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cudi mahallesinde bir bodrumda bulunduğu iddia edilen yaralılar için yapılan operasyona katılan 5 güvenlik görevlisi açılan ateşle yaralandı. Aynı mahallede başka bir sokakta yapılan roketatarlı saldırıda da iki polis ile bir asker şehit düştü

Cizre’de teröre  3 şehit daha

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda bir asker ile iki polis memuru şehit düştü. İlçede bir evin bodrum katında bulunduğu iddia edilen yaralıların hastaneye sevkine yönelik operasyonda da teröristlerce yapılan roketatarlı saldırı sonucu 5 güvenlik görevlisi yaralandı.

Haberin Devamı

Cizre’de teröre  3 şehit daha

Cizre’de terör örgütü mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, yollara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin teröristlerden temizlenmesi amacıyla başlatılan “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu” sürüyor. Cudi Mahallesi Reyhan Sokak’ta dün teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda yaralanan bir asker ile iki polis Cizre Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Yaralı kurtarmak isterken

Cizre’de dün Cudi Mahallesi Bostancı Sokak’taki 23 numaralı apartmanın bodrum katında bulunduğu ileri sürülen yaralıların alınmasına için de operasyon düzenlendi. Bu sırada bölgeden güvenlik güçlerine roketatarlı saldırı yapıldı. Saldırıda 2’si asker 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar, Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Şehit olan güvenlik güçlerinin Jandarma Astusubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci, özel harekat polisi Ömer Güney ve özel harekat polisi Taner Cinpolat’ın olduğu öğrenildi. Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci’nin nişanlı olduğu ve evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenilirken, şehit özel harekat polisi Ömer Güney’in bekar olduğu öğrenildi.

Cizre’de teröre  3 şehit daha
Evlilik hayali yarım kaldı

Şehit düşen 24 yaşındaki özel harekat polis memuru Ömer Güney’in acı haberi Sivas’taki ailesini yasa boğdu. Güney’in sosyal medya hesabında bölgedeki operasyonlar ile ilgili kamuoyunda yanlış bilinenlerin anlatıldığı paylaşım yaptığı görüldü. 29 yaşındaki şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci’nin ise Balıkesir’in Sındırgı’daki evine acı haber ulaştı. Semerci’nin bir süre önce nişanlandığı bildirildi. Şehit özel harekat polisi Taner Cinpolat’ın (27) Gaziantep’teki baba evine de ateş düştü. Şehidin ağabeyi Ferit Cinpolat “Bingöl’de görev yapıyordu. Son 1.5 aydır Şırnak’ın Cizre ilçesine geçici görevle gitti. Nişanlanacaktı. Tek isteği polis olmaktı” dedi. Cinpolat’ın 4 erkek kardeşi olduğu, babası Muzaffer Cinpolat’ı 1993 yılında kaybettiği bildirildi.