Gündem Cizre'den acı haber: 3 şehit

Cizre'den acı haber: 3 şehit

27.12.2015 - 17:08 | Son Güncellenme:

Şırnak Cizre'de zırhlı aracın geçişi sırasında patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker şehit oldu, 1 asker ile 1 polis yaralandı.

Cizreden acı haber: 3 şehit

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin etkisiz hala getirilmesi ve kazılan hendek ile kurulan barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlar sürerken, bugün saat 14.40 sıralarında Nur Mahallasi'nde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin daha önceden yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Patlamada, 3 asker şehit oldu, 1 asker ve 1 polis de yaralandı.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili Genelkurmay'dan yapılan açıklamada şöyle denildi.

"27 Aralık 2015 tarihinde Şırnak İli Cizre İlçesi Nur Mahallesi'nde devam eden operasyonda, saat 14.40’ta zırhlı kobra aracının geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğinin patlatılması sonucu üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri polis olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.


Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Haberin Devamı

ŞEHİT ATEŞİ ERZURUM'A DÜŞTÜ

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde bugün PKK'lı teröristlerin tuzakladığı bombayı zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan 3 uzman çavuştan 26 yaşındaki Kadir Kayveni'nin Erzurum'daki ailesine acı haber ulaştı.

Cizre'nin Nur Mahallesinde devam eden operasyonda, bugün saat 14.40'ta zırhlı aracın geçişi sırasında 3 asker şehit oldu, 1 asker ile 1 polis yaralandı.

Cizre'de şehit düşen Erzurumlu uzman çavuş Kadir Kayveni'nin şehit olduğu haberi de Erzurum'un Aşkale İlçesi'ne bağlı Çayköy'de yaşayan ailesine verildi. Ayşe ve Zeki Kayveni çiftin 4 çocuğundan biri olan evli ve bir çocuk babası 26 yaşındaki Kadir Kayveni'nin 4 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı bildirildi

DURSUNBEY'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Şırnak'ın Cizre ilçesinde şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Faruk Gezen'in Balıkesir'in Dursunbey ilçesine kayıtlı olduğu öğrenildi.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlarda seyir halindeki zırhlı aracın geçişinde meydana gelen patlamada 3 uzman çavuş şehit olmuş, 1 polis ve 1 uzman çavuş yaralanmıştı. Şehitlerin memleketleri de belli oldu. Şehitlerden Faruk Gezen'in Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Durabeyler Mahallesi'nden olduğu öğrenildi. Yeni nişanlandığı öğrenilen şehidin baba ocağına ise acı haberin yeni ulaştığı bildirildi.
CİZRE ŞEHİDİNİN EVİNDE YAS VAR
Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlarda, seyir halindeki zırhlı aracın geçişinde meydana gelen patlamada şehit olan 3 askerden İzmirli Necati Yenikapı’nın baba ocağında yas var.
Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik kuvvetleri tarafından teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için devam eden operasyonlarda teröristler tarafından döşenen patlayıcının zırhlı araç geçişinde patlaması sonucu 3 asker şehit oldu. Patlama sırasında şehit olan er Necati Yenikapı’nın İzmir Buca’daki evinde yas hakim. Askeri yetkililer, şehit er Yenikapı’nın ailesine acı haberi sağlık ekipleriyle birlikte verdi. Haberin ardından şehidin evine Türk bayrağı asılırken, haberi duyan sevenleri ise eve akın etti.