Dünya Cizre saldırısı dünyada manşetlerde

Cizre saldırısı dünyada manşetlerde

26.08.2016 - 10:31 | Son Güncellenme:

Acil koduyla dünyaya duyurulan haber, tüm uluslararası büyük medya organlarının ilk sayfasında kendine yer buldu. Al Jazeera English, Türkiye'deki haber televizyonlarından alınan bir görseli manşetine taşıdı.

Cizre saldırısı dünyada manşetlerde

Şırnak Cizre'de bu sabah PKK'lıların bombalı araçla Çevik Kuvvet merkezine yaptığı saldırıyı uluslararası ajanslar dünyaya son dakika koduyla geçti. Büyük medya organları ise, ilk sayfalarından patlamayı okuyucularına sundu. Uluslararası medya, patlamayı henüz PKK'nın üstlenmediğini ancak tüm şüphelerin terör örgütünde olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Reuters haber ajansı, acil koduyla geçtiği haberinde Türkiye'nin güneydoğusunda gerçekleşen patlamada dokuz insanın yaşamını yitirdiğini bildiriyor. Haberini hastane kaynaklarına dayandıran uluslararası ajans, 64 yaralının da acil servislere taşındığını belirtiyor.

Amerikan Associated Press (AP) ajansı, ilk haberinde patlama sonucu birçok yaralı olduğunu aktardı ancak daha sonra hayatını kaybedenler ve yaralıların sayısını güncelledi.

BBC, büyük bir bombalı aracın Cizre'deki Çevik Kuvvet binasını hedef aldığını ve en az 8 polisin öldüğünü okuyucularına aktardı.

Türkiye'deki haber televizyonlarından alınan bir görseli manşetine çeken Al Jazeera English, 'Türkiye'nin güneydoğusunda polis merkezine bombalı araç çarptı' başlığını kullandı. Uluslararası medya organı, saldırının gerçekleştiği Cizre'nin Suriye sınırına çok yakın noktada olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Amerikan New York Times gazetesinin başlığı 'Türkiye'deki bombalı araç saldırısında 8 polis öldü, 45 yaralı' oldu.

İngiliz The Guardian gazetesi, 'Türkiye'nin Suriye sınırındaki patlamada çok sayıda ölü olmasından korkuluyor' başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı.

Independent ise, 'Türkiye'deki bombalı araç patlamasında dokuz can kaybı, düzinelerce yaralı' başlığıyla sunduğu haberde video görüntülerine yer verdi.

ALMANYA

Bild Online: Türkiye'den yeni ürkütücü haberler. Cizre'de çevik kuvvet merkezinde meydana gelen patlamada, güvenlik birimlerinin bildirdiğine göre 9 kişi hayatını kaybetti, 64 kişi yaralandı'

Tagesschau.de: Türkiye'nin Cizre kentinde polis merkezine yönelik bombalı araçla saldırı düzenledi. En az 8 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı. Yetkililer saldırıdan PKK'yı sorumlu tutuyor.

Spiegel Online: Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan Cizre'de polis merkezi önünde meydana gelen patlamada ilk verilere göre en az 8 kişi öldü, 45 kişi de yaralandı. Şırnak Valiliği PKK saldırısı olduğunu bildirdi. Türk basını 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 64 kişinin yaralandığını yazıyor.