Gündem Cizre ve Silopi’de çatışmalar devam ediyor

Cizre ve Silopi’de çatışmalar devam ediyor

20.12.2015 - 13:54 | Son Güncellenme:

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde uygulanan sokağa çıkma yasağı 7’nci gününe girerken, gece başlayan çatışmalar devam ediyor. Çatışmaları Yasef ile Cudi mahallelerinde yoğunlaştı.

Cizre ve Silopi’de çatışmalar devam ediyor

Geçen 14 Aralık pazartesi günü saat 23.00’da Silopi ile birlikte sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre İlçesi’nde, PKK’lıların açtığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması amacıyla güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar yoğunlaştığı Yafes ile Cudi mahallelerinde yaklaşık 300 ev isabet eden mermilerle hasar gördü. Çatışmalarda isabet alan evlerde oturan bazı aileler, buralardan ayrılarak yakınlarının yanına yerleşti.

İlçenin hakim tepelerinde konuşlandırılan tanklar, belirlenen hedeflere top atışları yaptı. Bu sabah saatlerinde de yaklaşık 30 zırhlı araçtan oluşan konvoy, Yafes Mahallesi’ne girdi. Bu arada Şerafettin Elçi Havalimanı’na inen uçak ve helikopterlerle askeri sevkiyat devam etti.

Haberin Devamı


OKULDA YANGIN

Bu sabah erken saatlerde Başak Mahallesi’ndeki çatışma sırasında 23 Nisan İlköğretim Okulu’ndan dumanlar yükseldi. İlçenin en uzak noktasından bile görülen dumanlar, ilçede gerginliğe yol açtı. Çatışmaların yoğunlaştığı Cudi ve Başak mahallelerinde bir çok elektrik direği yıkıldı, trafolar patladı ve evlere elektrik verilemedi. İlçe genelindeki birçok mahalleye içme suyu verilemezken, bir çok mahallede de gıda sıkıntısı başladığı ifade edildi.

Çatışmaların devam ettiği Yafes Mahallesi’nde küçük bir kız çocuğu kucağında Kuran-ı Kerim ile sokakta görülürken, aynı sokakta çatışmalar ve muhtemel ölüm tehlikesine rağmen top oynayan çocukların olduğu görüldü. Bazı kişilerin ellerinde beyaz bezleri sallayarak bir yerden bir yere gitmesi, sokak başında oluşturulan seyyar bir bakkalın satış yapması dikkati çekti.