Dünya Clinton’a FBI’dan bir gol daha geldi

Clinton’a FBI’dan bir gol daha geldi

03.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tüm dünya açısından kritik öneme sahip Amerikan başkanlık seçiminde düğümün çözülsemine bir haftadan az bir süre kalırken, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da, seçim tartışmasının merkezine oturmuş durumda.

Clinton’a FBI’dan bir gol daha geldi

FBI’ın açıkladığı yeni belgelerde, Demokrat aday Hillary Clinton’ın eşi Bill Clinton’ın, başkanlık görevinin son günlerinde fon yöneticisi Marc Rich’in vergi kaçırma nedeniyle aldığı cezayı affettiği ortaya çıktı. FBI’ın 2001 yılına dönük yaptığı bir soruşturmada elde edilen bilgilerin, “haber alma özgürlüğü kapsamında gelen bir talep” nedeniyle yayımladığı açıklandı. 1983’te İsviçre’ye kaçan Rich, Demokrat Parti ile Hillary Clinton’ın kampanyasına da bağışta bulunmuş.
Farkı azalttı
FBI’ın, geçtiğimiz günlerde Clinton’ın e-posta yazışmalarına yönelik soruşturmayı tekrar açtığını açıklamasından bu yana Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile Clinton arasındaki fark giderek azalıyor. Tüm kamuoyu araştırmalarının ortalamasını çıkaran “RealClearPolitics” sitesi, iki aday arasında 2.2 puanlık fark bulunduğunu kaydedetti. Bu fark, iki hafta öncesinde 7 puana kadar çıkmıştı.
Clinton cephesi ile Demokrat adayı desteklediğini açıklayan gazetelerin Trump’a saldırıları ise devam ediyor. New York Times, Trump’ın 1990’lı yıllarda yönettiği Atlantic City’deki üç kumarhanenin iflasıyla ilgili hazırladığı vergi beyanının, bugünkü vergi sistemine göre yasadışı olarak kabul edildiğini yazdı.
Gazetenin haberine göre kumarhanelerin ortaklarından borçlarını silmesini isteyen Trump, bu silinen borçları sisteme göre “gelir hanesinde göstermesi gerekirken”, tam tersine kendi kaybı gibi göstermiş. New York Times’a göre, Trump’ın avukatları bile, Amerikan vergi dairesinin bu yöntemi şüpheli bulacağı konusunda kendisini uyarmış.
Milyonlarca dolar
Trump’ın kampanya ekibi, “toplumdaki herkesin daha az vergi vermek için karışık vergi sistemindeki açıkları aradığını” savundu.
Trump’ın bugünkü sistemde yasal olmayan yöntemle yüzlerce milyon dolar vergi ödemekten feragat ettiği düşünülüyor.