Dünya Clinton’un hastalığı seçimleri etkiler mi?

Clinton’un hastalığı seçimleri etkiler mi?

13.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de, Demokrat Parti’nin adayı Clinton’a zatürre teşhisi konulması siyasi mesele haline geldi. ABD basını Clinton’un başkan adaylığını sorguluyor

Clinton’un hastalığı seçimleri etkiler mi

ABD’de 11 Eylül anmaları sırasında fenalaşan Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’a zatürre teşhisi kondu. Clinton’ı New York’taki evinde muayene eden doktoru Lisa Bardack, başkan adayının antibiyotik tedavisine başladığını ifade etti. 68 yaşındaki Clinton’ın pazar geçirdiği rahatsızlığın ardından pazartesi ve salı günü Kaliforniya eyaletine yapacağı ziyareti iptal ettiği bildirildi. Clinton’un sağlık durumu bir süredir ülkede tartışma yaratırken, seçimlerdeki rakibi Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Trump, Clinton’un başkanlık için dayanıklılığını sorguluyordu. Ancak dün Fox televizyonuna konuşan Trump, söylediklerinden geri adım atarak, “Clinton umarım iyi olur ve bir an önce yarışa döner. Onu münazaralarda görmek istiyoruz” dedi. Kendisinin de geçtiğimiz haftalarda sağlık problemleriyle boğuştuğuna dikkat çeken Trump raporlarla bunu belgeleyeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

‘Enerjisi var mı?’

Washington Post gazetesi de başkan adayının rahatsızlığına ilişkin ‘Clinton’ın sağlığı seçimlerde gerçek bir mesele oldu’ başlığını kullandı. Clinton’un seçimlere sayılı gün kala sağlık sorunlarıyla gündeme gelmeye başladığını belirten gazete bu durumun seçim sonuçlarını etkilemesinin söz konusu olduğunu vurguladı. Basında, Clinton’ın gece gelen önemli telefonları yanıtlayacak kadar yüksek enerjiye sahip olup olmadığı tartışılmaya başlandı.

Clinton, 2012 yılında Dışişleri Bakanlığı görevini yürütürken ülkesinin Libya’daki Bingazi Konsolosluğuna düzenlenen saldırıda gece çalan telefonunu açmadığı için eleştirilmişti.

Clinton seçim ekibi ise Clinton’un fenalaştığı esnada bilincini kaybetmediğini söyledi.