Kültür Sanat Club Bangkok ve daha fazlası Babylon'da!

Club Bangkok ve daha fazlası Babylon'da!

16.10.2012 - 10:06 | Son Güncellenme:

Babylon'un yeni hafta konukları, herkesi Babylon'da buluşturacak!

Club Bangkok ve daha fazlası Babylonda

Dutch Delight 2D Party: Giovanca & Rob Manga // 17 Ekim 2012 Çarşamba 21:30 // 25TL – 15TL
Giovanca
Yeni dönem soul müziğin önemli temsilcilerinden Giovanca, Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400.yıldönümü sebebiyle düzenlenen Dutch Delight etkinlikleri kapsamında 17 Ekim akşamı Babylon sahnesinde.
Müziğe Izaline Calister , Roots Riders , Jhelisa Anderson , Benny Sings , Noisia ve Wouter Hamel gibi sanatçılarla çalışarak başlayan Giovanca, 2008 yılında yayınladığı Subway Silence adlı ilk albümü ile sadece şarkı söylemekte değil, söz yazarlığında da kendini ispat etti. Büyüleyici sesi ve duruşuyla kendisini izleyenler üzerinde derin izler bırakan genç sanatçı soul, pop ve jazz öğelerini bir araya getiren tarzıyla Hollanda müziğinin en önemli yeteneklerinden biri olarak gösteriliyor. Daha şimdiden birer Laren Jazz Award, the 3FM Serious Talent Award, Silver Harp ve bir de Edison Awards adaylığı bulunan Giovanca İstanbullu soul müzik tutkunlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.
Rob Manga
Stevie Wonder, Donny Hathaway, James Brown, Fela Kuti, Minnie Ripperton, Marvin Gaye, Curtis Mayfield gibi isimlerden etkilenerek müziğe başlayan ve yakaladığı başarıyla kısa sürede Hollanda’nın en önemli müzik mekanlarından Bassline’ın bir numaralı DJ’i olan Rob Manga, Hollanda’nın en önemli R&B ve Hip Hop DJ’i olarak gösteriliyor. Rob Manga Mysteryland, Latin Village ve North Sea Jazz Festival gibi önemli festivallerde çaldıktan sonra şimdi de Babylon Lounge’a konuk olacak.
Babylon
Kapı Açılış: 20.30
Giovanca: 21.30
Babylon Lounge
Kapı Açılış: 20.30
Tobumusikizm: 20.30
Rob Manga: 22.30
Kolektif İstanbul // 18 Ekim 2012 Perşembe 21:30 // 25TL – 15TL
“Balkanatolia” ve “Krivoto” albümlerinin ardından müzikal yolculuğunu sürdüren Kolektif İstanbul yepyeni şarkılarıyla Babylon’da! Grup repertuarına geçtiğimiz aylarda şekillenmeye başlayan “Nuevo Tango Turco” parçalarını ve düğün repertuarlarından en yeni ve kitsch şarkıları da ekledi. Tempo ve enerjiyi hiç düşürmeden, Balkan ve Anadolu kültürlerinin buluştuğu Doğu Avrupa geleneksel müziklerine dayalı tarzları, funk ve caz altyapıları; enstrümanlarına hakim ve performanslarında cömert müzisyenleriyle; Kolektif İstanbul yine dinleyenlere doğaçlama bir şölen sunmaya hazırlanıyor. Keyif için çalan bu müzisyenleri izlerken siz de keyif alacaksınız!
Kapı: 20.30
Konser: 21.30
Beardyman // 19 Ekim 2012 Cuma 23:55 // 40TL – 30TL
Londralı müzisyen Darren Foreman ya da bilinen ismiyle Beardyman, 19 Ekim Cuma gecesi İstanblue’nun katkılarıyla Babylon’da!
Beardyman, sıra dışı beatbox yeteneği ve canlı loop’larla yaptığı şaşırtıcı canlı performanslarıyla dilden dile dolaşan bir efsaneye şimdiden dönüşmüş durumda. BBC tarafından “Beat’lerin ve Sound’un Kralı” şeklinde nitelendirilen bu çılgın müzisyenin canlı performansları gerçekten şimdiye kadar gördüğünüz hiçbir performansa benzemiyor. Tamamen kendi ağzı ile çıkardığı beat’leri kaydederek Beatbox alanında çığır açan ve enstrüman olarak kendi bedenini kullanan Beardyman, ilham kaynağı olarak MC Xander’ı gösteriyor ve onun gibi Korg Kaoss Pad 3’i ile harikalar yaratıyor. İngiltere’nin 2007 Beatbox şampiyonu Beardyman’in videoları Youtube’de izlenme rekorları kırıyor. Groove Armada turnesinde de gruba eşlik eden Beardyman, Live performansında müzikten öte zaman zaman bir komedyeni de andırıyor. Beardyman 19 Ekim gecesi bu sefer Babylon sahnesini şereflendirecek.
Kapı Açılış: 22.00
Warm Up: Style-İst
Beardyman: 00.00
After Party: Style-İst
Club Bangkok // 20 Ekim 2012 Cumartesi 22:00 // 30TL – 20TL
İstanbul gece hayatının fenomen üçlüsü Club Bangkok, 20 Ekim Cumartesi gecesi Babylon yeni sezondaki ilk partilerine hazırlanıyor!
Gece hayatı boşluğunu görüp şaşıran, sonrasında şaşırmayı bırakıp bir 'club night' başlatan üç enerjik gençten oluşmakta. 2010 ortalarında Doğu yanına Hakan Odabaşı ve Onur Yazıcı'yı alarak Bangkok gecelerinin İstanbul ayağına başladı. Bangkok deejayleri bir yılı aşkın bir süredir bütün kalpleriyle sevdikleri bir playlist ile gelenlerin yüzünde gülümseme, ertesi gün de vücutlarında müthiş bir hangover bırakmayı başardı. The Clash, The Sonics, Sex Pistols gibi 'Old-Skool-Indie'yi, 2004 sınıfından terk The Libertines’ı, Futureheads ve arkadaşlarıyla birleştirip, her çalındığında tavandan ter akıtacak derecede dans ettiren Blur’u ve Franz Ferdinand marşlarıyla karıştırınca gitar-kafa insanların mutlu olmaması imkânsıza yakın.
Kısmet Şov // 23 Ekim Salı @ Babylon Lounge // 21.00 // 10 TL
Kısmet Şov @ Babylon Lounge
2011 yılının bahar aylarında gösterilerine başlayan Kısmet Şov stand-up yapmak isteyenlerin toplanıp sahneye çıkıp rahatladıkları bir stand-up gösterisi, bir nevi gezgin bir komedi kulübü.
Kaan Sezyum, Deniz Alnıtemiz ve Deniz Özturhan''dan oluşan Kısmet Şov takımının parolası ise ne yazık ki yok.
Mick Harvey // 25 Ekim 2012 Perşembe 21:30 // 30TL - 20TL
Mick Harvey, Bant Mag.’ın konuğu olarak Efes Pilsen Unfiltered sponsorluğunda 25 Ekim akşamı Babylon’da olacak!
Nick Cave and the Bad Seeds ve The Birthday Party gibi müzik tarihinin akışını değiştiren gruplarla yaptığı albümlerin yanı sıra, unutulmaz Serge Gainsbourg şarkılarını İngilizce yorumladığı Intoxicated Man ve Pink Elephants adlı solo albümleriyle de hayatımızın başköşesine yerleşen Mick Harvey, 25 Ekim Perşembe akşamı Bant Mag.’ın konuğu olarak Babylon’da sahne alacak.
Nick Cave, Anita Lane ve PJ Harvey’nin de uzun süreli işbirlikçilerinden Mick Harvey, en son olarak geçtiğimiz yıl Sketches From The Book Of The Deadadlı solo albümünü yayınlamış ve ardından bir dolu konser vermek için yollara koyulmuştu.
25 Ekim akşamı yolu İstanbul’dan da geçecek olan Mick Harvey, sinematik bir kurguyla yazdığı şarkılarını dingin vokalleriyle bizler için de seslendirecek. Bant Mag. organizasyonuyla gerçekleşecek konserin mekanı ise Babylon…
20.30 Kapı
21.30 Mick Harvey
Warm Up & After Party Bant Mag DJ Set
Rekids Night: Nina Kraviz & Nikola Gala // 26 Ekim 2012 Cuma 00:30 // 30TL – 20TL
Elektronik müzik dünyasının son dönemde tartışmasız adından en çok söz ettiren kadın prodüktörlerinden Nina Kraviz, 26 Ekim Cuma gecesi kışkırtıcı canlı performansıyla Babylon’da! Sibirya’da doğan ve Moskova’da büyüyen Rus sanatçı, yerel sahnede parladıktan sonra Rusya’nın en önemli gece kulübü Propoganda’da çalmaya başladı. Çıkardığı bir dizi single ve EP’nin ardından dans müziğinin kalbinin attığı Berlin ve dünyanın diğer önemli gece kulüplerinde de boy gösteren Nina Kraviz, Rekids etiketiyle piyasaya sunduğu kendi adını taşıyan çıkış albümü ile 2012’ye damga vuran isimlerden biri oldu. Derinden gelen basit beat’lerin üzerinde house, techno ve acid müziği analog yöntemlerle birbirine bağlayan ve insanın ruhuna işleyip kendi dünyasına çeken vokaliyle dişiliğini müziğine yansıtmaktan kaçınmayan Nina Kraviz, şimdi de İstanbul’da nefesleri kesmeye hazırlanıyor.
Nikola Gala
House ve techno müziğin prestijli isimlerinden ve Frisky Radio’nun popüler isimlerinden Nikola Gala, Nina Kraviz performansı öncesinde DJ kabinine geçiyor. Daha önce Rekids, Ibadan Records, Freerange Records, Plastic City, Global Underground, Armada, Renaissance ve Audio Therapy gibi önemli plak şirketleriyle çalışan Nikola, Berlin, Tokyo, Tel Aviv, Stockholm ve Kiev gibi elektronik müziğin önemli merkezlerinde sahne aldı. Şimdi de 26 Ekim Cumartesi gecesinin açılışını Babylon’da yapmaya hazırlanıyor.
Kapı Açılış 22.00
Just D. 22.00-23.00
Nikola Gala 23.00-00.30
Nina Kraviz (Live) 00.30 – 01.30
Nikola Gala 01.30
Efes Pilsen sunar: Oldies But Goldies 2 Mekanlı Parti // 27 Ekim 2012 Cumartesi 22:00 // 40TL – 30TL
Efes Pilsen Sunar:
Babylon: Oldies But Goldies (70’ler, 80’ler, 90lar)
Babylon Lounge: Neo Discotheque by Ahmet Musluoğlu
Asmalımescit gecelerinin efsanesi haline gelen “Oldies But Goldies” bu sene de Mabbas ve Murat Beşer'in komutasında Engin Eraydın'ın nostaljik ve renkli görselleriyle Babylon’daki yerini alıyor. Depeche Mode, The Cure, Madonna, A-HA, Chic, Duran Duran, ABBA, Donna Summer, U2, Blondie, The Smiths, James Brown, Nena, Culture Club, Cyndi Lapuer, Wham!, Frankie Goes To Hollywood, Michael Jackson gibi isimlerin asla modası geçmeyecek unutulmaz hitleriyle herkesi dansa davet eden Oldies But Goldies partisi, Babylon’da bu sezonda da sınırsız eğlence vaat ediyor.
Babylon’un hemen yanındaki merdivenlerden çıktığınızda ise Ahmet Musluoğlu'nun Neo -Discotheque müzikleri sizi karşılıyor. Müzikler ise geleneksel Neo-discotheque konsepti: New Wave, Post-Punk, Indie, Electro-Pop... Babylon Lounge’a gelenler 1970’lerin ortasına, New Wave müziğin çıkış noktasına ışınlanırken aynı zamanda 80’lerin alternatif sularına da dalacak. İçinde elektronik elementler bulunduran ve tamamen deneysel bir öngörü ile ortaya çıkarak müziğin gidişatını sonsuza kadar değiştiren New Wave ve Post-Punk’ın klasikleri çalınacağı bu gecede New Order, The Smiths, Joy Division, The Cure, Visage, Human League ve St. Etienne gibi demirbaş grupların unutulmaz parçalarıyla Neo-Discotheque ruhu tekrar canlanacak.
* Bu gece için bilet alanlar 2 mekan arasında ücretsiz geçiş yapabilirler.