Ekonomi Çocuğa meslek seçiminde en temel kriter para

Çocuğa meslek seçiminde en temel kriter para

27.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de her iki ebeveynden biri çocuklarının meslek seçimlerinde en temel kriterin “maddi olarak iyi kazandırması” olduğunu ifade ediyor.

Çocuğa meslek seçiminde en temel kriter para

Araştırma kuruluşu GfK ve DigitalTalks iş birliğiyle, Türkiye’de 15 ilde 15 yaş ve üzeri bin 237 kişiyle gençlerin meslek seçimlerine ilişkin araştırma yapıldı. Araştırmaya göre her 2 ebeveynden biri çocuklarının mesleklerindeki en temel tercih kriterlerinin ‘maddi olarak iyi kazandırması’ olduğunu ifade ederken, yüzde 48’i ‘gelecekte revaçta bir meslek olması’nın önemli olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Bunu yüzde 42 ile ‘itibarlı bir meslek olması’, yüzde 22 ile ‘şu anda bu mesleklerde çalışana ihtiyaç olması’, yüzde 5 ile ‘Türkiye’deki koşullara bağımlı olmayan global bir meslek olması’, yüzde 5 ile ‘ailenin mesleği olması’ kriterleri takip etti.

Tercih doktor ve avukat...

Ebeveynlerin yüzde 28’i ‘Çocuğunuzun öncelikli olarak hangi mesleğe yönelmesini tercih edersiniz?’ sorusuna doktor karşılığını verirken, yüzde 21’i avukat, hakim ya da savcı olmasını istediğini ifade etti. Bu meslek gruplarını yüzde 17 ile mühendislik, yüzde 12 ile öğretmen ya da akademisyen izledi.