Gündem Çocuğa tacizi en yakını yapıyor

Çocuğa tacizi en yakını yapıyor

15.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cinsel istismara uğrayan çocukların ifade verme işlemlerini kolaylaştırmak ve psikolojik destek sağlamak amacıyla Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi bünyesinde kurulan İstanbul’un tek Çocuk İzlem Merkezi’ne, 10 ayda 150 başvuru yapıldığı bildirildi.

Çocuğa tacizi en yakını yapıyor

İstanbul Çekmece Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Bakır, istismara uğrayan çocuğun olayla ilgili ortalama 10 defa ifade verdiğini belirterek, doktor, sosyal hizmetler, psikolog gibi uzmanları tek çatı altında topladıklarını kaydetti. Çocuk İzlem Merkezi’ne getirilen çocuğun uzman kişilerle görüştürüldüğünü bilgisini veren Prof. Dr. Bakır, şunları kaydetti:
“Kameralarla donatılmış özel odalarda uzmanlar eşliğinde ifade alınıyor. Merkezimize şu ana kadar 150 çocuk getirildi. Bu çocukların yaş ortalaması 11-12 ve yüzde 75’i kızlardan oluşuyor. Maalesef ‘tenha yerlerde gezme, yabancılarla konuşma’ diye öğütlediğimiz çocuklarımız en büyük zararı bazen en yakınlarından görebiliyor. Bize gelen vakalarda hiç tanımadığı kişilerin istismarına uğrayan çocuklar yüzde 14 seviyesinde.”