Erzurum Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinden Halk Müziği Dinletisi

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinden Halk Müziği Dinletisi

28.11.2016 - 15:37 | Son Güncellenme:

.

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinden Halk Müziği Dinletisi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinde koruma ve bakım altında olan çocuklar tarafından Halk Müziği Dinletisi düzenlendi.
Erzurum Lisesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cemil İlbaş, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ünal Aksakal, Engelsiz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Ergün Engin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdulnasır Polat, Türk Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Çalmaşur, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
İlbaş, burada yaptığı konuşmada çocukların kültürel ve sanatsal yönlerinin gelişmesi maksadıyla bu gibi etkinliklerin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Çocukların en iyi hizmeti almaları için yoğun gayret içerisinde olduklarını belirten İlbaş, “Çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda sportif ve sanatsal etkinliklere yönlendiriyor, eğitimlerine önem veriyoruz. Vizyonumuz, ülkemizi, hayallerini gerçeğe, mutluluğunu yüzüne, sesini kürsüye taşıyabilen çocukları olan, rol model bir ülke haline getirmektir. Etkinliğimizin düzenlemesine katkı sağlayan Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ünal Aksakal, Müdür yardımcısı Emin Alemdar, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Personeli Sedat Aydın’a ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezindeki çocuklar tarafından halk müziği eserleri seslendirildi. Programda ayrıca Türk Halk Müziği Sanatçıları Hakan Murat Çukur ve Fatih Koçak’ta sahne alırken, Türk Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Çalmaşur’da bir türkü seslendirdi. Beğeni toplayan program izleyicilerden tam not aldı.
Program sonunda, Türk Halk Müziği Sanatçıları Hakan Murat Çukur’a, Fatih Koçak’a, Türk Halk Müziği Korosunda yer alan çocuklara ve saz ekibine protokol mensupları tarafından teşekkür belgesi verildi.
(ÖB-ÖB-Y)