Kayseri Çocuk Gelin Davası'nda 18 Yaşındaki Sanığa 18 Yıl Hapis

Çocuk Gelin Davası'nda 18 Yaşındaki Sanığa 18 Yıl Hapis

27.11.2017 - 14:23 | Son Güncellenme:

.

Çocuk Gelin Davasında 18 Yaşındaki Sanığa 18 Yıl Hapis

Kayseri’de 1 yıl önce 15 yaşındaki kız ile ailelerin isteğiyle imam nikahı kıyılarak karı koca hayatı yaşayan ve 1 çocuk sahibi olan sanığa 18 yıl hapis cezası verildi.
Geçtiğimiz yıl 17 yaşında olan şüpheli H.D., o tarihte 15 yaşında olan N.C. ile sevgili oldu. İddiaya göre, daha sonra ailelerini ikna eden çifte, 2016’da imam nikahı kıyılarak, düğün yapıldı. 17 yaşındaki H.D. ile 15 yaşındaki N.C. o tarihten itibaren gayri resmi olarak karı koca hayatı yaşadı. N.C. hamile kaldı ve çocuk hastanede dünyaya geldiğinde annenin yaşının küçük olduğu tespit edildi. 18 yaşında baba olan H.D. hakkında kamu davası açıldı.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık H.D. (18) mağdure N.C.(16) ile avukatlar hazır bulundu.
Mağdure ile ailesi sanıktan şikayetçi olmadıklarını söylediler. Sanık H.D. ise eşini sevdiğini, rızası ile düğün yaptıklarını ve 1 çocukları olduğunu söyledi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanığın suçunun sübut bulduğu gerekçesiyle sanık H.D.’ye ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 18 yıl hapis cezası verdi. Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği 18 yıl hapis cezası kararını onarsa, sanığın hapis cezası kesinleşecek.
Karar sonrası mağdure N.C. karara tepki göstererek, “Eşime 18 yıl hapis cezası verdiniz. Eğer tutuklanırsa ben küçük çocuğum ile ne yapacağım” dedi.