Şanlıurfa ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE GÜNÜ KUTLANDI

ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE GÜNÜ KUTLANDI

12.06.2015 - 18:23 | Son Güncellenme:

.

ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE GÜNÜ KUTLANDI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.
Ali Şelli Parkı’nda toplanan çocuklar ve müdürlük çalışanları, üzerinde "Çocuk işliğine son, çocukların çalışmasına hayır, çalışmak değil eğitim istiyoruz" yazılı dövizler taşıyarak, sloganlar eşliğinde Topçu Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından açıklama yapan Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol şunları kaydetti:
“Toplumsal duyarlılık oluşturmak, kişi ve kurumlara sorumluluklarını hatırlatmak çocuklarımızın eğitim hayatının dışında sağlıksız ve istismara açık ortamlarda çalıştırılması pozisyonlarını önlemek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda 12 Haziran Dünya İşçiliği ile Mücadele Günü’nü çocuklarımızla beraber oluşturmaya ve kutlamaya çalışıyoruz. Asıl amacımız burada çocuklarımızın hakkı olan eğitim, sağlık, barınma, giyinme gibi özelliklerinden kaynaklı olan haklarının toplumlar, kurumlar ve sorumlu kişiler tarafından duyulması buna göre herkes sorumluluklarını yerine getirirken, aile ve ebeveynleri de bu konuda bilinçlendirmeyi arzuluyoruz. Çocuklarımız için en iyi ortamlar eğitim ortamlarıdır. Çocuklarımız için en güzel sevgi ortamları ailelerinin ve akrabalarının yanlarıdır” dedi.
Yürüyüşün ardından Demirkol ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Ekrem Ayaz, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hayati Harrani Gençlik Merkezi’nde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı İl Çocuk Hakları Komitesi’ne verilen iki odanın açılışını gerçekleştirdi.