Ordu Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü

Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü

12.06.2018 - 22:45 | Son Güncellenme:

Ordu Valisi Seddar Yavuz: "Ordu'da çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik dünyaya örnek olacak başarılı çalışmalar yürütülmektedir"

Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü

ORDU (AA) - Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Ordu'da da çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik dünyaya örnek olacak başarılı çalışmalar yürütülmektedir." dedi.

Haberin Devamı

Yavuz, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü dolayısıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) temsilcilerinin katılımıyla valilikte düzenlenen toplantıya katıldı.

Çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda 12 Haziran tarihinin toplumsal farkındalığın ve sosyal sorumluluğun arttırılması açısından anlamlı bir gün olduğunu dile getiren Yavuz, şunları kaydetti:

"Geleceğin talimatı olan çocuklarımızın eğitim olarak geleceğe hazırlanması gereken bir dönemde sağlık ve güvenliklerini sosyal ve fiziksel gelişmelerini olumsuz yönde etkileyen çalışma yaşamında bulunmaları kabul edilebilir bir durum değildir. Ülkemizde çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda bir takım yasal düzenlemeler yapılmış ve hayata geçirilmiştir."

Haberin Devamı

Yavuz, Ordu'da da bu alanda önemli çalışmalar yapıldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ordu'da çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik dünyaya örnek olacak başarılı çalışmalar yürütülmektedir. Özellikle fındık hasadı döneminde ilimize gelen mevsimlik tarım işçileri için oluşturulan modern geçici konaklama merkezlerinde çocuklar için temel eğitim dersleri, spor, sanatsal ve kültürel etkinlikler, halkoyunları, satranç, drama kursları gibi kurslar düzenlenmektedir. Ayrıca sağlıkla ilgili de gebe izlemeleri, bebek ve lohusa izlemleri, 0-24 ay bebek aşıları, çevre sağlığı, kanser taramaları, hijyen eğitimleri, diş sağlığı taramaları hizmetleri verilmektedir."

Yavuz, Türkiye'de özellikle çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik faaliyetlerin her geçen gün arttığına işaret ederek, "Nitekim geçen yıl içerisinde 750 çocuğumuza belirlenen eğitimleri yaptık. Birçok heyet geldi, çalışmalarımızı yerinde izledi. Bakanlığımızın da Türkiye'de örnek olarak gösterdiği çalışma alanlarından bir tanesi oldu." ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı da çocuk işçiliğiyle mücadeleye yönelik sunum yaptı.