Gündem Çocuk istismarına karşı sempozyum

Çocuk istismarına karşı sempozyum

19.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Emine Erdoğan’ın himayesinde, TOGEMDER’in düzenleyeceği sempozyumda siyaset, bürokrasi, uzmanlar, STK temsilcileri, çocukları ihmal ve istismardan korumak için atılacak adımları tartışacak.

Çocuk istismarına karşı sempozyum

Kanayan yara çocuk ihmali ve istismarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde İstanbul’da düzenlenecek sempozyumda masaya yatırılacak. Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin (TOGEMDER) ev sahipliğinde, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın katılımıyla düzenlenecek ‘Çocuk İhmal ve İstismarı Sempozyumu’nda hukuki, psikolojik ve sosyal yönleriyle ihmal ve istismar masaya yatırılacak.

Haberin Devamı

23 ve 24 Mart’ta

Şişli Grand Cevahir Otel’de 23-24 Mart tarihlerinde iki gün sürecek sempozyuma, bilim insanları, hukukçular, sosyal hizmet uzmanları, STK temsilcileri ile bürokratlar katılacak. Programda Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Op. Dr. Ahmet Demircan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanı sıra TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ile İstanbul Valisi Vasip Şahin birer konuşma yapacak. Çocuk ihmal ve istismarında sağlık ve hukuki boyut, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çalışmaları, eğitimin önemi, medyanın etkileri gibi başlıkların yer alacağı toplantıda 12 kişilik bilimsel kurul da çözüm önerilerini gündeme taşıyacak.

Haberin Devamı

Atölye çalışmaları

TOGEMDER’in ‘Biz Geleceğiz’ başlıklı projesi kapsamında yapılacak toplantıların ikinci gününde ise ‘Çocuk Koruma Sistemleri, Çocuk İhmal ve İstismarında Sağlık Boyutu, Eğitim Özelinde Mutlu ve Sağlıklı Çocuk, Medya ve Çocuk, Çocuk İhmal ve İstismarında Sivil Toplum Kuruluşlarının Yeri ve Süreçteki Sorumlulukları’ başlıkları altında atölye çalışmaları düzenlenecek. Atölye çalışmalarının rapor sunumu da 24 Mart’ta tamamlanacak.

‘Biz geleceğiz’

Sempozyuma dair çağrıda bulunan ‘Düzenleme Kurulu’nun davet metninde şu ifadelere yer verildi: “Sağlıklı çocuk, sağlıklı toplum, yaşanabilir bir ülke, yaşanabilir bir dünya hayali adına çocuklarımız hayatımızın odak noktasındadır. Çocukların geleceğe emin adımlarla yürüyebilmesi ve ileriye umutla bakabilmesi adına kendisine yönelik tehditlerin söz konusu olduğu süreçte bizlere düşen asli vazife onlara daha mutlu bir dünya bırakmaktır. Bu bağlamda önleyici, koruyucu bir süreç olarak TOGEMDER’in yürüttüğü ‘Biz Geleceğiz’ projesi kapsamında çocuk ve yetişkinden oluşan 10 bin kişiye yönelik ‘Farkındalık Eğitimi’, TOGEMDER’in finansmanı ile İstanbul’un Anadolu yakasında yaptırılacak Çocuk İzlem Merkezi ÇİM’in lansmanı ve ‘Ulusal Çocuk İhmal ve İstismarı Sempozyumu’ düzenlenecektir.”

Düzenleme komisyonu

TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran’ın başkanlığını yapacağı sempozyumun düzenleme komisyonunda TOGEMDER Başkan Yardımcısı Nevin Gacal, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Yrd. Doç. Engin Ersin Şimşek, Palet Okulları Kurucusu Reyyan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Hatun Özkümüş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan Sosyal Çalışmacı Mustafa Atalay, TOGEMDER Proje Koordinatörü Ayşe Bağra, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı’ndan Mehmet Sait Nur Bakış ile İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı’ndan Dilek Aydın’ın yer alacağı açıklandı.