Gündem Çocuk koğuşunda ‘isyan’ yangını!

Çocuk koğuşunda ‘isyan’ yangını!

20.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki çocuk koğuşunda yangın çıktı.

Çocuk koğuşunda  ‘isyan’ yangını

İddiaya göre, koğuşlarını değiştirmek isteyen bir grup hükümlü ve tutuklu çocuk, cezaevi idaresinin dikkatini çekmek amacıyla yatakları kapının arkasına yığarak ateşe verdi ve banyoya sığındı.

3 kişinin durumu ağır

Yangın nedeniyle elektrik sigortasının atması ve yoğun dumanı fark eden vardiya amiri İnfaz Koruma Başmemuru Ali Elakılınç, çocukların bulunduğu koğuşa gitti. Arka tarafında yatakların yığılı olan koğuşa güçlükle giren Elakılınç, yanına gelen diğer cezaevi çalışanlarıyla, banyoya kendilerini kapatan çocukları kısa sürede kurtararak tahliye etti. Çıkan yangında 6 çocuk mahkum ile Ali Elakılınç’ın da aralarında bulunduğu 5 infaz koruma memuru dumandan zehirlendi. 11 kişi, Cezaevinde görevli sağlık memurlarının ilk müdahalesinen ardından hastaneye kaldırılan 11 kişiden 3 hükümlü çocuğun durumunun ağır olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Çok yönlü soruşturma

Olayın ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Yılmaz, hastaneleri ziyaret edip, dumandan etkilenenler hakkında bilgi aldı. Hastane çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Demirtaş, “Bir koğuşta 6 hükümlü ve tutuklu kalıyor. Bunlar bir yangın çıkarıyorlar. Bunun üzerine 5 kamu görevlimiz de müdahale ediyor. Şu an 11 yaralımız var. Bunların hepsi dumandan zehirlenme. Hükümlü ve tutuklulardan 3’ünün durumu ağır. Kamu görevlilerimizin durumu iyi” dedi. Başsavcı Ali Yeldan ise yangının nasıl ve nereden çıktığına dair incelemenin sürdüğünü söyledi.