Malatya ÇOCUK OYUN EVİ VE OYUNCAK MÜZESİ KURULUYOR

ÇOCUK OYUN EVİ VE OYUNCAK MÜZESİ KURULUYOR

26.02.2016 - 14:22 | Son Güncellenme:

.

ÇOCUK OYUN EVİ VE OYUNCAK MÜZESİ KURULUYOR

Sanat Sokağı’nda bulunan bir ev, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından “Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi” olarak dizayn ediliyor.
Sanat Sokağı’ndaki 7 konaktan birinin “Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi” olarak belirlenmesinin ardından hazırlık çalışmaları yapılarak uygulamaya geçildi. Konakta yer alacak çocuk oyunlarının objeleri getirilerek montajına başlandı. Konakta çocukların, pedagojik olarak yaş gruplarına göre uygunluğu tespit edilmiş eğitim amaçlı zeka oyunlarını oynayabilecekleri uygun araç gereçler de temin edilerek yerleştiriliyor. Çocuklara yönelik bir boyama atölyesinin de yer alacağı konakta, Hacivat-Karagöz dijital film gösteriminin yapılacağı Hacivat-Karagöz Sahnesi de kuruluyor. Yoğun olarak sürdürülen çalışmalar sonunda yerli üretim koleksiyon oyuncaklar, bez bebek koleksiyonu, çocuk kitaplığının yer alacağı ahşap kütüphane bölümü ve kafeteryasıyla da çocuklar için özel bir mekan düzenlenmiş olacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sanat Sokağı Projesi ile Malatya yöresine ait farklı nitelikteki sivil mimari örneklerini bira raya getirip, geleneksel sokak kültürünü yeniden oluşturmayı ve yaşatmayı amaçladıklarını belirtti. Çakır, “Sanat Sokağı Projemizle geleneksel konut mimarimizden izler taşıyan aynı zamanda bunları modern mimarimizle buluşturan, her türlü sanatsal aktiviteye ev sahipliği yapacak, yaşayan bir sokak oluşturarak Malatya’mızın hizmetine sunmak istedik. Konaklardan birini Malatya Mutfağı olarak hizmete sunduk. Kent Müzesi niteliğinde Malatya Kültürevi çalışmaları devam ediyor. Halıcı merkezi hizmete girdi. Yine Sanat Sokağında Gençlik Merkezi, Sohbet Kafe ve Kitap Kafe’nin hazırlık çalışmaları yapılıyor. Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi de hem şehir olarak hem medeniyet olarak kültürümüzün çocuklarla ilgili bölümünün kurumsal bir bütünlük içerisinde yaşanacağı ve yaşatılacağı çok özel bir proje olacak. Diğer birçok sosyal-kültürel proje gibi bu projemizin de bir marka haline geleceğini düşünüyoruz. Şimdiden şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi’nin yakın zamanda hizmete sunulacağı öğrenildi.