Balıkesir Çocuk Oyunları Finalleri Sona Erdi

Çocuk Oyunları Finalleri Sona Erdi

29.05.2017 - 14:18 | Son Güncellenme:

.

Çocuk Oyunları Finalleri Sona Erdi

"Çık dışarı oynayalım" projesi ile 4 yıl önce başlayan ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları şenliği yapılan final müsabakaları ile sona erdi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Çık dışarıya oynayalım" projesi’nin final müsabakası Alparslan Türkeş Spor Kompleksinde gerçekleşti. İlk ve ortaokul öğrencilerini bilgisayar ve televizyon alışkanlığından kurtarmak ve eski sokak oyunlarını yeniden canlandırmak için gerçekleştirilen projede 16 okul yarıştı. Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü, il koordinatörleri ve ilçe temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen final müsabakalarında "yağ satarım bal satarım", "mendil kapmaca", "tombik" ve "yakan top" oyunları ile gerçekleşen mücadele renkli görüntülere sahne oldu.
20 ilçeden 14 bin 250 öğrencinin yarıştığı final müsabakalarında Atilla Kadıoğlu, Figen Kadıoğlu ve Yasemin Tokmak il koordinatörü, Didem Can, Selda Erbay, Sinan Geniş, Ali Koç, Sevda Koç, Efraim Çoşkun, Fuat Selman Dönmez, Şenay Uzunoğlu ve Ramazan Güngör de hakem olarak görev yaptı.
Kıyasıya mücadelenin sergilendiği final müsabakalarında, yağ satarım bal satarım dalında; Karesi Ercan Kıvrak İlkokulu, İvrindi Yedieylül İlkokulu, Erdek Karşıyaka İlkokulu, Bigadiç Cumhuriyet İlkokulu, Mendil Kapmaca dalında; Gönen Şehit Kaymakam Rahmi Bey İlkokulu, Karesi Ercan Kıvrak İlkokulu, Sındırgı Kurtuluş İlkokulu, Susurluk Fatih İlkokulu, Tombik dalında; Susurluk Beşeylül İlkokulu, Ayvalık Atatürk İlkokulu, Altıeylül Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu, Edremit Altınoluk Necmi Şahin İlkokulu ve yakan top dalında ise Havran Şehit Eyüp Karataş Ortaokulu, İvrindi Korucu Yatılı Bölge Okulu, Bandırma Korgeneral Enver Akoğlu Ortaokulu ile Karesi Çiğdem Batubey Ortaokulu dereceye girdiler.
Dereceye giren okullara kupa ve madalyaları Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Halil İbrahim Koyuncu, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yıldız ve Karesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem Özalp tarafından veridi.