Ankara Çocuklar, Anne Ve Babalarının Oyunlarını Oynadı

Çocuklar, Anne Ve Babalarının Oyunlarını Oynadı

10.05.2018 - 15:55 | Son Güncellenme:

.

Çocuklar, Anne Ve Babalarının Oyunlarını Oynadı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde çocuklar, Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında düzenlenen etkinlikte, anne ve babalarının geçmişte oynadığı oyunlarla eğlenceli vakit geçirdi.

Haberin Devamı

Afşin Kaymakamlığı, Afşin Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle, Rabia Parkı Spor Tesisleri'nde düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nde öğrenciler, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarıyla eğlendi.

Çocuklar, anne ve babalarının oynadığı, mendil kapmaca, çuval yarışı, halat çekme, koca ayak ve birdir bir gibi oyunları oynadı.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, burada yaptığı konuşmada, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Eski sokak oyunlarının, arkadaşlığın ve yardımlaşmanın geliştirildiği oyunlar olduğunu dile getiren Akkoyun, "Bizim büyüklerimizden gördüğümüz ve oynadığımız geleneksel çocuk oyunlarının gelecek nesillere aktarılması anlamında güzel bir etkinlik yaptık. Eskiden babalarımızın, annelerimizin, dedelerimizin, yediden yetmişe herkesin oynadığı oyunları öğrencilerimiz oynadı. Geleneksel çocuk oyunlarımız önemli. Bunlar arkadaşlığın, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve kabiliyetlerin geliştirildiği oyunlar. Eski oyunların yeni nesil tarafından bilinmesini, unutulmamasını istiyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Akkoyun, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının, gelişen teknolojiye yenilmesini istemediklerini belirti.

Çocuklara çeşitli hediyelerin de verildiği etkinliğe, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hasan Akdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Asef Arslan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.