Trabzon Çocuklar Geleneksel Oyuncaklarla Tanıştı

Çocuklar Geleneksel Oyuncaklarla Tanıştı

22.11.2017 - 14:34 | Son Güncellenme:

Trabzon'da, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle yürütülen "Geleneksel Çocuk Oyuncaklarının Üretilmesi" projesi kapsamında yapılan oyuncaklara, çocuklar yoğun ilgi gösterdi Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Akkaya: "Çocukluğumuzda nasıl gazoz kapağını oyuncağa dönüştürdüğümüzü, fındık dalından nasıl ok ve yay yaptığımızı, çoraptan nasıl bebek yaptığımızı çocuklarımızla beraber yaşadık"

Çocuklar Geleneksel Oyuncaklarla Tanıştı

TRABZON (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin iş birliğiyle Karadeniz Ekolojik Kalkınma Derneğinin uygulamaya koyduğu "Geleneksel Çocuk Oyuncaklarının Üretilmesi" projesi kapsamında hazırlanan oyuncaklar ilgi gördü.

Haberin Devamı

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, il genelindeki 10 ilkokul ve ortaokuldan öğrenciler hem geleneksel oyuncaklarla tanıştı hem de bunların yapımı hakkında bilgi aldı.

Etkinlikte çocuklar, keyifli anlar yaşadı. Geleneksel oyunları oynama fırsatı bulan çocuklar, özellikle bez bebek, bilyeli araba, fındık dalından ok ve yay, portakal kabuğu patlatan "patlanguç", çivili tahtada futbola ilgi gösterdi.

- "Çocuk oyuncaklarla ve birbiriyle oynayarak büyür"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklar için oyun ve oyuncakların önemli olduğunu söyledi.

Geleneksel oyuncakların unutulmaya yüz tuttuğunu dile getiren Akkaya, "Çocuklarımızın belki filmlerde görebileceği oyunları ve oyuncakları kendilerine tanıtma şansı bulduk. Çocuklarımıza çok kıymet veriyoruz. Teknolojik açıdan çok imkana sahipler ama bizim çocukluğumuzdaki gibi şanslı değiller. Yalnız oynuyorlar, yalnız zaman geçiriyorlar." diye konuştu.

Haberin Devamı

Çocukların birbirleriyle zaman geçirmelerinin de önemli olduğunu vurgulayan Akkaya, şunları kaydetti:

"Çocuk oyuncaklarla ve birbiriyle oynayarak büyür. Bizim çocukluğumuzda nasıl gazoz kapağını oyuncağa dönüştürdüğümüzü, fındık dalından nasıl ok ve yay yaptığımızı, çoraptan nasıl bebek yaptığımızı burada çocuklarımızla beraber yaşadık ve bu oyuncakları kendilerine armağan ettik. Kültürümüzü yaşatsınlar istedik."