Aile Çocuklar güncel haberleri 'Yumurtalı Ekmek' ile takip edecekler

Çocuklar güncel haberleri 'Yumurtalı Ekmek' ile takip edecekler

12.07.2013 - 13:18 | Son Güncellenme:

İnternet sektörüne çocuklara özel yepyeni bir haber sitesi geldi: www.yumurtaliekmek.com

Çocuklar güncel haberleri Yumurtalı Ekmek ile takip edecekler

İnternet sektöründe dünyadaki ilk uygulama olan http://www.yumurtaliekmek.com/ 6-14 yaş çocuklar için özel dizayn edilen bir haber sitesi. Güncel haberlerin çocukların algısına uygun bir şekilde derlenerek sunulduğu yumurtaliekmek.com internet ortamındaki bilgi kirliliğini, editörleri ve danışman eğitmenleri ile kontrol altına alarak haberleri yeni bir anlatımla yorumluyorlar.

Haberin Devamı

Çocukların haber alma ve güncel olayları takip etme özgürlüklerini onların hayal güçlerine ve algısına zarar vermeden doğru bilgilendirme ile yapılması prensibine dayanarak hayata geçirilen yumurtaliekmek.com beta yayında olmasına karşın büyük bir ilgi ile karşılandı.

Yumutaliekmek.com bir sosyal sorumluluk projesi

İlk-ortaokul çocuklarını hedef alan site 2013-14 okul dönemi öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayarak açıldı. yumurtaliekmek.com’un kurucusu Çiğdem Toraman, sektörde bir ilki gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Projenin kendileri için de bir sosyal sorumluluk olarak algılandığını belirten Toraman, Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitim kurumları ile yeni eğitim döneminde işbirlikleri geliştirmeyi planladıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Çiğdem Toraman siteyi şu sözlerle tanıttı:

Çocukluğumuzun vazgeçilmez lezzeti yumurtalı ekmeğin tarifini biraz değiştirdik.

Dünya, Türkiye, eğitim, müzik, spor, sanat, etkinlik, oyun ve sağlık haberlerini harmanladık, içine bir tutam fotoğraf, biraz video kattık, sizden gelen yorumları ve paylaşımları üzerine serpiştirdik. Tasarım, kitap, hayvanlar, doğa, teknoloji, bilim, gezi, tatil, sinema ve TV haberleriyle süsledik.

Gazetecilik deneyimimizi, uzmanların bilgisiyle birleştirerek her yaştaki çocuk okusun, anne babalar çocuklarının doğru bilgiye ulaşmasının huzurunu yaşasın, öğretmenler, öğrencilerine, karmaşa karşısında sadelik arayanlar birbirine tavsiye etsin diye mutfaktayız.

Bir yandan çocukların mevcut dünya görüşlerini zenginleştirirken diğer taraftan da onları büyüklerin gündemine olabildiğince yakınlaştırmak, ortak paydalar oluşturmak ve aynı masaya oturtmak amacımız.

Öğrendikleri bilgilerin pratik hayatta karşılarına nasıl çıkabileceğini, yaşanmış örneklerle ve onların anlayabileceği sadeleştirilmiş bir dille anlatıyoruz.

http://www.yumurtaliekmek.com

Çocuklar güncel haberleri Yumurtalı Ekmek ile takip edecekler

Yazarlar