Samsun Çocuklar hakları için balon uçurdular

Çocuklar hakları için balon uçurdular

20.11.2014 - 15:47 | Son Güncellenme:

Samsun’da Dünya Çocuk Hakları Günü’nde çocuklar, ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktılar.

Çocuklar hakları için balon uçurdular

Samsun’da Dünya Çocuk Hakları Günü’nde çocuklar, ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktılar.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İzcilik Federasyonu İl Temsilciliği’nin düzenlediği etkinlikte çocuklar, Sevgi Kafe’nin önünden başlayarak Sahil Yolu boyunca Kurtuluş Yolu’na kadar yürüdüler. Burada çocuklar, çocuk haklarını okuyarak ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.
Etkinlik öncesi konuşan Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Biz de Emniyet Müdürlüğü olarak bu kapsamda Çocuk Şubemizin öncülüğünde Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve İzcilik Federasyonu Samsun İl temsilcilerinin katkılarıyla çocuklarımızın da hakları olduğunu öncelikle aile bireylerini, ondan sonra da tüm toplumumuzu bu konuda bilgilendirmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliğin amacı ‘Tüm dünyaya mesajımız var’ adı altında yapılmıştır. Özellikli amacımız ise geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın da hakları olduğunu ve bu konuda toplumu duyarlı olmaya davet edilmesidir. Bu kapsamda Çocuk Şube Müdürlüğümüzce çocuklarımıza balonlar dağıtıldı ve bu balonların üzerinde çocuk hakları ve dünya ülkelerinin isimleri yazıyor. Bu balonlar çocuklarımız tarafından havaya bırakılma amaçları ise tüm dünya ülkelerine Dünya Çocuk Hakları Günü’yle ilgili mesaj yollamak ve bu konuda kamuoyunu bilgilendirmektir” dedi.
Konuşmaların ardından çocuklar, ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktılar. Daha sonra minikler, müzikler eşliğinde doyasıya eğlendiler.

Yazarlar